Aktualno

Multipak – najveće multimedijalno događanje ovog lipnja, čeka vas u Pakracu

Što je Multipak?

Multipak je najveće urbano multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe pokrenuto 2012. godine, a objedinjuje izložbu audio i video opreme, koncerte, video projekcije, predavanja, radionice i ostale popratne kulturne i edukativne sadržaje.

Vrijeme održavanja: 5.lipnja do 10.lipnja 2017.
Mjesto održavanja: Pakrac

 

AUDIO/VIDEO IZLOŽBE
Domaći izlagači ali i izlagači iz cijele Europe, predstavit će HIFI i home cinema uređaje koje je nemoguće u Hrvatskoj vidjeti i čuti na jednom mjestu. Riječ je o rasponu od konzumne elektronike, kućnih kina, pa sve do high-end HIFI uređaja kakvi se mogu mjeriti s izradom najluksuznijih automobila ili satova. Neki od njih bit će premijerno prikazani u Hrvatskoj. Broj izloženih uređaja svakako zaslužuje divljenje ne samo u domaćim, nego i u svjetskim razmjerima!


RADIONICE
Od samih početaka i edukativne radionice su dio Multipaka sa željom da se Multipak i njegova ideja približi svim generacijama. Stoga kroz radionice potičemo kreativnost i približavamo svijet vrhunske glazbe, slike i riječi na pristupačan i nov način. Ističemo bubnjarske radionice Branka Trajkova Traka, radionice fotografije Ivana Jakovljevića, radionice kemograma (Marijana Kapetanović) te radionica snimanja odnosno produkcije zvuka (Jozo Hodak Jozz), itd..


PREDAVANJA
Edukativna predavanja nezaobilazan su dio Multipaka. Dosadašnji predavači pojašnjavali su nam teoriju glazbe (Tihomir Petrović), utjecaj glazbe na čovjeka (Ivana Mađaroši) ali i pojašnjavali konstrukciju i pravilno postavljanje vrhunskih audio sistema (Božidar Savi).


GEOCACHING
Geocaching je novi popularan hobi i pruža još jedan razlog da istražite svijet oko sebe. Otkrivanje skrivene kutije nakon duge potrage je iznenađujuće nagradni događaj. Postoje tisuće kutija diljem svijeta koje čekaju biti otkrivene od vas koji želite sudjelovati. Istražite i Pakrac!

KONCERTI
Osim reprodukcije zvuka na vrhunskim audio uređajima posjetitelji Multipaka mogu uživati i u vrhunskoj glazbi uživo. Dosada smo ugostili niz vrhunskih glazbenika kao što su Damir Kukuruzović Django group, Big Band Požega, Muris Varajić, 4in 3+1, Jazzbusters. Solarship. Ove godine također vas očekuju izvrsni koncerti legende hrvatske rock i jazz scene Zdenke Kovačiček i jazz dueta Tomi Novak i Anastasija Kaptelova.


PROJEKCIJE DOKUMENTARNIH FILMOVA
Multipak je događanje kojim smo kroz različite medije željeli približiti popularnu kulturu svim generacijama s naglaskom na njezinoj izvrsnosti i kvaliteti. Želja nam je pružiti pristup sadržajima inače prilično nedostupnima u našoj sredini. Stoga smo u sklopu Multipaka organizirali i projekcije recentnih naslova dokumentarnih filmova uglavnom u suradnji s Restart labelom.
Dosada smo prikazali niz vrhunskih i nagrađivanih dokumentarnih naslova, izdvojiti ćemo samo neke: „Gangster te voli“, „Čovjek na žici“, „Zaljev“, „Ljubavna odiseja“, „U potrazi za Sugarmanom“, „ Više od meda“ … Ove godine vas također očekuju recentni dokumentarni naslovi koji će vam pokazati zašto su već nekoliko godina dokumentarni filmovi nekad popularniji i od onih igranih.

Za čitatelje ekskluzivno donosimo Program Multipaka, a isti možete pronaći i na Facebook stranici.

Kontakti :

multipakexpo.com
Muzej grada Pakraca : 034/411-113
Gradska knjižnica Pakrac : 034/411-716
TZ grada Pakraca : 034/411-288
Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

Dobro došli u Pakrac!