Aktualno

180 nizozemskih agenata i turističkih novinara posjetilo Split!

27.3.2017.

Direktna linija iz Nizozemske za Split sve do kraja listopada!

Kako bi agente i javnost upoznao s novom destinacijom, tour operator Thomas Cook Nizozemska uz potporu Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita, organizirao je jednodnevni izlet u Split. Split je za tu prigodu posjetilo 180 turističkih agenata i novinara iz Nizozemske. Stigli su direktnim letom iz Amsterdama što je novost u turističkoj ponudi.

Thomas Cook Nizozemska uvodi vlastiti charter let za Split. Osim svog jednog leta tjedno, i partnerskog leta sa zračnim prijevoznikom Transavija na liniji Rotterdam – Split, najavljen je i let nizozemskog nacionalnog zračnog prijevoznika KLM-a iz Amsterdama za Split, u početku 2 a u sezoni čak 6 puta na tjedan.

“U Splitsko – dalmatinskoj županiji bilježi se dvoznamenkasti rast sa nizozemskog tržišta, što nam govori da, ne samo Nizozemska nego i Skandinavija, Velika Britanija i Francuska rastu dvoznamenkasto, radi se o kvalitetnim gostima koji su puno kvalitetniji, koji osim što više troše,  dolaze u predsezoni i posezoni, što je iznimno važno za produljenje turističke sezone i naše smještajne objekte. Važno je naglasiti da Thomas Cook po prvi puta uvodi direktnu liniju za Split, što govori da su ulaganja i marketinške aktivnosti Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita bila opravdana, ove godine booking je krenuo ranije, te po svim pokazateljima mogu najaviti da nas očekuje rekordna turistička sezona.”  rekao nam je Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije.


“U Split je došlo preko 180 turoperatora i agenata iz Amsterdama, to je iznimno bitno jer će oni sada ove prekrasne fotografije i divne slike o Splitu prezentirati na svojim tržištima. Ono što je za Split važno da se uvode direktni letovi koji će trajati sve do 22. listopada, a čim krenu direktni letovi osjetno se povećava broj gostiju. Split je u prošloj godini zabilježio rast od 21% s nizozemskog tržišta. Ove godine je booking krenuo ranije i sve ukazuje da se Split sve više profilira kao destinacija cijelogodišnjeg turizma, najsportskiji grad u svitu, destinacija sa izvrsnom gastro ponudom, grad prepun događanja… Prošli tjedan smo imali Tjedan klasične muzike, Porin, Tjedan Bacha, slijede nam bogata uskrsna događanja, dan grada, blagdan Svetog Duje, definitivno Split je prepun događanja koja su često i sam motiv dolaska.”, kazala nam je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.


Prvi put mi je da sam u Hrvatskoj.. na letu nas je pratilo lijepo vrijeme i uživali smo u pogledu na vašu obalu i otoke. Hrvatska je sve atraktivnije tržište velikog potencijala. Infrastruktura je dobra, sve funkcionira, ljudi su prijateljski raspoloženi… – rekla nam je Carola Hoekstra, generalna direktorica Thomas Cook Nizozemska