Aktualno

Božić u Zagrebačkoj županiji – zimska bajka dobrih vibracija i odlične zabave

Obilje blagdanskih događanja i pregršt iznenađenja za dostojan doček zimske bajke, priprema se u Zagrebačkoj županiji. Za sve generacije i za sve one koji prosinačku čaroliju žele doživjeti na topao, neposredan način u domaćem ambijentu koji miriši na uspomene iz djetinjstva, Zagrebačka županija pripremila je bogate programe diljem svojih gradova i općina koji su se i ove godine potrudili svojim posjetiteljima i domaćim gostima pružiti blagdane za pamćenje.

marko-vrdoljak-medium
foto: Marko Vrdoljak

U Dugom Selu očekuje vas u centru pod satom, atraktivna manifestacija Badnjak za građane, 24.prosinca dok će vas 26.prosinca na tradicionalni duh Božića podsjetiti Božićni koncert KUD-a Preporod, u Župnoj crkvi Sv. Martina.

Pitoreskni Ivanić – Grad vrije događanjima bez obzira na trenutni minus, te vas poziva 10. i 24.12. na Božićni sajam i zajedničko kićenje bora. Ljubitelji prirode i autentičnog ambijenta, pozvani ste 16. – 18.12. na proslavu Adventa u Izletište Petek, dok će  24.12., najmlađima osmijeh na lice izmamiti žive jaslice na Novom trgu. Božićni koncert Milke Trnine i gostiju očekuje vas 26.12. u Crkvi Sv. Petra a također su u pripremi i atraktivni dočeci Nove godine u Hotelu Sport, zatim na Seoskom imanju Kezele, u restoranu Ivaničanka i na Trgu Vladimira Nazora, gdje se sprema doček na otvorenom uz pjesmu i dobru kapljicu.

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2016/12/Advent-Ivanić-Grad.pdf” title=”advent-ivanic-grad”]

 

U Jastrebarskom adventska čarolija već naveliko grije posjetitelje, adventska događanja naime traju od 27.11. do 08.01. a od zanimljivijih događanja izdvajamo nastupe KUD-ova 11.12. na Strossmayerovom trgu, dok će najmlađe razveseliti 17. i 18.12. doček Djeda Mraza i Glazbeni program – Luka Nižetić i Minea upotpunjen Sajmom božićnih ukrasa i domaćih proizvoda. Kruna događanja zasigurno je Jaskanski doček Nove godine uz Nastup „Gospodar Tambura“ a sve se odvija na Strossmayerovom trgu.

Ljupki Krašić obrubljen bajkovitom topografijom, priprema 24.12. Božićni koncert DVD Krašić. U Pisarovini se također sprema Božićni koncert u sportskoj dvorani O.Š. Vladimir Nazor i Doček Nove godine uz Botto band, na Trgu Stjepana Radića.

Samobor se i ove godine potrudio kreirati program po mjeri svih svojih posjetitelja i sugrađana te vas očekuje otvorena sezona klizanja u trajanju od gotovo dva mjeseca, u prostorima bivše vojarne Taborec. 18.12. očekuje vas božićni koncert Dar pod bor u Kino dvorani. Ciklus koncerata nastavlja se 27. i 28.12., kada je na programu Božićni koncert FA Mladost u Župnoj crkvi sv. Anastazije i tradicionalni koncert Božićni zvuci u Kino dvorani. Doček Nove godine održava se na Trgu kralja Tomislava.

samobor-marko-vrdoljak-medium
Samobor, foto Marko Vrdoljak

Više informacija o samoborskoj božićnoj bajci pronađite ovdje: samobor-events.iplaygames4fun.com

Sveta Nedelja pripremila je izložbu za građane i posjetitelje u prostorima Stare pošte, prigodnog naziva „U susret Božiću – Škura roža“, koju možete posjetiti od 09. – 14.12. Manifestacija Badnjak mog djetinjstva, očekuje vas 16.12. u Društvenom domu Brezje, dok će pjesmom i zabavom atmosferu dodatno začiniti KUD Antun Mihanović, 17. i 18.12.
Društveni dom Strmec priprema Lucinje u Strmcu a doček Nove godine organiziran je na Trgu Ante Starčevića.

Sveti Ivan Zelina poziva vas na svoj Advent na gradskom trgu 16. 12. kao i na manifestaciju U susret Božiću 17.12., u sportskoj dvorani. Slijede Zimska priča, i nastup svetoivanjskih mažoretkinja, kao i ponešto osuvremenjen doček „Djed mraz stiže na motoru“- sve na gradskom trgu (Trg Ante Starčevića). Zimogrozne će zagrijati Winter party u Clubhouse bazenima, a Nova godina se dočekuje na Trgu Ante Starčevića.

Velika Gorica pripremila je Adventska događanja u trajanju od 27.11. do 24.12.,  a 06.12. otvorila je svoje klizalište za potpuni doček zimske bajke. Ne propustite 11. i 18. 12., paljenje adventske svijeće na Trgu Stjepana Radića, kao ni Božićne koncerte u Buševcu 18.12.

lukavec-mario-zilec-medium
foto: Mario Žilec

Ljubitelji prirode i autentičnog domaćeg ambijenta posjetite Božićnu priču u Novom Čiču u etno naselju Novo Čiče. Božićni koncert u Dvorani Srednjih škola održat će se 27.12., dok će doček Nove godine biti upriličen na glavnom gradskom trgu.

velika-gorica-mario-zilecfoto: Mario Žilec

Vrbovec vas poziva 17.12. na Božićni koncert Limene glazbe i mažoretkinja u sportskoj dvorani Osnovne škole, dok će se Nova godina prigodno dočekati na Trgu Petra Zrinskog.

Zaprešić je prepun adventskih događanja a izdvojili bi događanje Dvorac pod svijećama, u dvorcu Lužnica 13.12., kao i Božićni sajam također u dvorcu Lužnica od 17.- 18.12.

luznica-mario-zilec-mediumdvorac Lužnica, foto Mario Žilec

Uplesati u blagdane možete na Tradicionalnom Božićnom valceru u prostoru Udruge A. Šenoe -atomsko sklonište  17.12. U Velikoj dvorani POUZ-a dođite na Božićni koncert „100% Classic“, također 17.12., a 18.12. očekuje vas još jedan Božićni koncert u Crkvi Marije Pomoćnice Ivanec.
Žive jaslice razveseliti će djecu i odrasle 27. i 28.12. na trgu Ivana Pavla II, a isti taj trg biti će poprištem veselog dočeka Nove godine, sa Gazdama koji će zagrijati atmosferu zadnje prosinačke noći.

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2016/12/Letak-Advent-2017-tisak.pdf” title=”letak-advent-2017-tisak”]

 

U nastavku donosimo Program događanja sa kontaktima i dodatnim informacijama. Ovaj Božić u Zagrebačkoj županiji zagrijat će sve posjetitelje bez obzira na termometar, jer kamo god krenuli, dočekat će vas pjesma, zabava, bogata gastro ponuda domaće kuhinje. Ponesite isključivo sa sobom dobro raspoloženje i zabavite se s najmilijima, dobro došli!

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2016/12/Advent-u-Zgrebackoj-županiji.pdf” title=”advent-u-zgrebackoj-zupaniji”]

Sve informacije pronađite na web adresi
www.tzzz.hr
Facebook Tz Zagrebačke županije
www.instagram.com/visitzagrebcounty
twitter.com/tzzzhr

Naslovna fotografija; Mario Žilec
Ostale fotografije: Marko Vrdoljak i Mario Žilec