Aktualno

Advent u Zagrebu i 7 razloga zašto morate posjetiti Advent u Klovićevim dvorima

Advent u Zagrebu prošle je godine izabran za najbolji europski božićni sajam, a kako je krenulo i ove će se godine okruniti tom krunom. Na zagrebačkom adventu doista se nudi mnoštvo sadržaja, spomenimo samo Ledeni park na Tomislavovu trgu, Fuliranje  u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, Adventsko izdanje Dvorišta na Gornjem gradu, žive jaslice ispred katedrale, Modni Advent u Oktogonu,  Novi Advent u Novom Zagrebu…

large_dscf4858-580e0ca27d0ebfoto: www.adventzagreb.com

Skoro je i nemoguće posjetiti sve što Advent u Zagrebu nudi, ali nikako nemojte propustiti Advent u Klovićevim dvorima.

Evo naših 7 razloga zašto obavezno morate posjetiti Advent u Klovićevim dvorima

  1. U galeriji Klovićevi dvori u prosincu možete razgledati retrospektivnu izložbu slikara Ignjata Joba, , jedne od najznačajnijih figura hrvatske moderne umjetnosti, kao i izložbu najboljih diplomskih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti.
  2. U galeriji se organizira i Artionica, niz likovnih radionica za djecu predškolske i školske dobi.
  3. U atriju Klovićevih dvora otvoreno je klizalište koje je zanimljivo i po tome što se nalazi na mjestu gdje je 1870. otvoreno prvo klizalište u Zagrebu. Uz to, ovo je klizalište izrađeno od posebnog ekološkog materijala tzv. sintetičkog leda.
  4. Na pozornici na Gradecu bit će besplatni koncerti Detoura, Nole, Marka Tolje, Dino Dvornik tribute benda, Sare Renar, Grette i mnogih drugih.
  5. Na platou Gradec nećete ostati ni žedni ni gladni jer ćete moći uživati u ponudi malih domaćih proizvođača te mnogim zimskim specijalitetima među kojima su i vrući kokteli.
  6. Obavezno posjetite i predstave i radionice koje organizira Laboratorij zabave, studio za igru, zabavu i smijeh. Laboratorij zabave inače je zadužen za najkreativnije i najzabavnije rođendane u Zagrebu i Samoboru kao i mnoštvo drugih projekata u cijeloj Hrvatskoj.
  7. I na kraju, na platou stanite iza posebnog okvira i najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na zagrebačku katedralu, a ako želite doista posebnu fotografiju, samo za vas će padati i snijeg.

Vidimo se na Adventu u Klovićevim dvorima!

RASPORED KONCERATA

01.12. Vatra

02.12. Ljetno kino

03.12. Songkillers

09.12. Dino Dvornik Tribute Band

10.12. Nola

16.12. Detour

17.12. Sara Renar

23.12. Marko Tolja Quartet

30.12. Gretta

RADNO VRIJEME ADVENTA

  • radnim danom od 12h do 23h
  • petkom od 12h do 24h
  • subotom od 10h do 24h
  • nedjeljom od 10h do 23h
  • Badnjak od 10h do 24h
  • Božić od 17h do 24h
  • Stara godina od 10h do 15h

Naslovna fotografija: Tomislav Veić, preuzeto s Okusi.eu portala

Izvor: www.okusi.eu