Aktualno

Počelo je Martinje – vrijeme je za feštu! Dođite svi na zagrebački trg 12.studenog

Popularno Martinje, blagdan mladog vina, običaj je kojim se simbolično zatvara jesensko poglavlje i polako ulazi u zimski period. Najdublje je ukorijenjen na području sjeverozapadnih krajeva Hrvatske, te se svugdje na kontinentu Lijepe Naše obilježava na različite načine a ponajviše pjesmom i dobrom atmosferom jesenskog slavlja.  U zagrebačkoj županiji, bogatoj raznovrsnim manifestacijama, Martinje zaslužuje posebno mjesto na slavljeničkoj mapi obzirom da se slavi po njenim brojnim mjestima i gradovima.  Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva vas da i ove godine posjetite Trg bana Josipa Jelačića ove subote 12.11.2016, kada će se odvijati završni ceremonijal “krštenja mošta za cijelu domovinu”, uz prisustvo desetak vinu najodanijih martinskih biskupa.

Manifestacija počinje od 05. studenog a traje do 12.studenog. Organizatori završne proslave su grad Zagreb i KUD Prepuštovec. Nemojte propustiti posjetiti manifestaciju na trgu, očekuju vas izlagači na brojnim štandovima na kojima će izlagati svoja domaća vina, povrće uzgojeno ravno iz vrta, tradicijske proizvode i suvenire, uz autohtonu domaću hranu. A točno u podne, očekuje vas  centralna ceremonija – krštenje mošta kojime on simbolično postaje mlado vino.

Više informacija potražite na stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije i dobro došli!

Naslovna fotografija grožđa: Turistička zajednica Zagrebačke županije

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2016/11/letak_MARTINJE-V-ZAGREBU-1pdf.pdf” title=”letak_martinje-v-zagrebu-1pdf”]