Aktivni odmor

Prva Bilogorska kestenijada – magična jesen zove na uživanje u Bjelovarsko – bilogorskom kraju

Jesen može biti veličanstvena posebno ako se otkriva kroz našu predivnu prirodu i njene plodove. Kada se poveže čarolija prirodne ljepote s plodovima jeseni i brojnim atrakcijama kraja, imamo recept za savršenu zabavu.

Print
Pozivamo Vas stoga da da 15. listopada dođete u Vilu Bilogore i sudjelujete na 1. Bilogorskoj kestenijadi! U bogatom programu izdvajamo natjecanje u streličarstvu za odrasle i kreativne radionice na temu kestena za najmlađe. Kreativna radionica za djecu će se održati od 11 do 14 sati. Bit će tu raznih proizvoda od pečenih i kuhanih kestena i još mnogo zanimljivih iznenađenja.

kestenijada1
Osim spomenutog natjecanja u streličarstvu i kreativne radionice za djecu svojim zanimljivim proizvodima predstavit će nam se OPG Balja  iz Garešnice koji imaju dugu tradiciju proizvodnje meda i ostalih zanimljivih pčelinjih proizvoda te Čarolija iz Bjelovara sa svojim slatkim kreacijama ručno izrađenih domaćih kolačića.

carolija
Velika okućnica Vile Bilogore s  igralištem i ručno rađenim drvenim igračkama za djecu, bit će uređena  u duhu jeseni i kestena te tako nastojati dočarati  gostima na još ljepši način našu predivnu Bilogoru.

vila-bilogore-1
Natjecanje u streličarstvu počinje u 14sati, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 15.10.  putem mail-a [email protected], ili na tel: 099/ 660 – 8113. Kotizacija iznosi 20 kn, a sva prikupljena sredstva donirat ćemo streličarskom klubu Graničar iz Grubišnog Polja koji nam je i omogućio ovo natjecanje. Pobjednika očekuje poklon iznenađenje.

vila-bilogore
U sklopu 1. Bilogorske kestenijade bit će i organizirana i Biciklijada “Do Vile Bilogore na kestenijadu i srneći “.
Organizira je, uz domaćine iz Vile Bilogore portal za promicanje cikloturizma Nippy Adventures,  a sudionici će se „odbiciklirati“ 18km od Virovitice do prekrasnog izletišta “Vila Bilogore” koje se smjestilo usred te naše lijepe Bilogore.

vila-bilogore-2
No iako će se sve vrtjeti oko kestenja, domaćini će na pripremiti srneći paprikaš za okrijepu nakon vožnje.
Naime kuhinja u Vili Bilogore poznata je po pripremanju ukusnih jela od divljači kojom je Bilogora bogata.

vila-65

Suorganizator i pokrovitelj 1. Bilogorske kestenijade je Turistička zajednica BBŽ. Više informacija možete pronaći ovdje.

Dobro došli!

tzbbz_nova_11_