Aktualno

U Bolu gostuje Festival mediteranskog filma

MEDITERAN NA KINO PLATNU
Festival mediteranskog filma Split gostuje u Bolu na Braču od 1. do 3. rujna. Riječ je o festivalu koji se ove godine u lipnju u Splitu održao po osmi put. Sada festival gostuje u Bolu, sa svojim najboljim filmovima, u suradnji s Kinom Mediteran i Centrom za kulturu Općine Bol, te je dio velike ljetne manifestacije kulture i zabave Bolsko lito koja traje od lipnja gotovo do konca rujna.
Na Festivalu mediteranskog filma u Bolu prikazat će se nagrađeni filmovi s područja Mediterana koji se ne mogu vidjeti u redovitoj kino distribuciji, svaki dan po jedan kratkometražni i jedan dugometražni film.
Bol town center (6)
Posebna draž ovog festivala, kako u Splitu, tako i sada na gostovanju u Bolu, je prikazivanje pod vedrim mediteranskim nebom, u autentičnom ugođaju, u blizini mora, s istim temama na platnu kao i u neposrednom okruženju.
Ovaj se festival afirmirao kao jedna od najkvalitetnijih i najpopularnijih kulturnih manifestacija na Jadranu, a njegov pozitivan duh tijekom posljednjih osam godina održavanja prepoznalo je već više od 70.000 tisuća posjetitelja.
U četvrtak 1. rujna u Bolu je na programu kratki dokumentarac “Kino otok“, o izgubljenoj kulturi otočkih kina, a nakon toga prikazuje se film pobjednik festivalskog žirija tuniški film “Kad otvorim oči“.
57c551d60234c3053e8b45e1
Petak 2. rujna donosi dva filma koja je festivalska publika  proglasila najboljim – prvo je kratki igrani film “Ritki zrak“, a potom francuska crna komedija “Priče s asfalta“.
U Bolu Festival mediteranskog filma završava u subotu, 3. rujna, prikazivanjem pobjednika kratkometražnog programa filma “Zvjerka“,  te dokumentarcem “U suton života“.
Festival mediteranskog filma iz Splita u Bol dovodi Kino Mediteran, po peti put.
Kino Mediteran je projekt revitalizacije kino programa u Dalmaciji koji je započeo 2012. godine, i tijekom cijele godine omogućava prikazivanje kvalitetnih filmova europske i svjetske produkcije u 26 mjesta i gradova u Dalmaciji pa publika diljem obale i otoka ima priliku pogledati brojne naslove nagrađivane na filmskim festivalima diljem svijeta.
Kino Mediteran u Bol je vratio duh obožavanja filma, pa se od publike može čuti da je situacija s filmom u Bolu “kao nekad”, kad su se ljeti u kinu Bol prikazivale i po četiri predstave, dvije u zatvorenoj, a dvije u otvorenoj kino dvorani.
Činjenica da najbolji filmovi svjetske nezavisne produkcije stižu u malo otočko kino govori da Bol, osim što je postao biser turizma, polako raste u otočku utvrdu kulture. U Bolu se u srpnju održao i festival umjetničkog filma “Lovely days” te je Festival mediteranskog filma Split već druga filmska manifestacija u Bolu ovoga ljeta.

BOL 2

Popis nautičkih i surf centara na linku.

www.bol.hr

Sponzorirani članak

Foto: Tz Bol, Dalmatia Sun, Zoo station
logotipi-1024x375 hr