Aktualno

Susret klapa i vrhunska gastro fešta u Podstrani!

Slijedi nam vikend prepun događanja u Podstrani!

Da se muzika i more najviše vole, znaju to u Podstrani, maloj pitoresknoj općini koja svako ljeto upriliči susret za pamćenje. Zvjezdana noć i morska rapsodija malog mjesta pokazat će i ovo ljeto zašto ne treba propustiti 14. tradicionalnu smotru klapa. U subotu 13.08., održava se 12-ta  Etno-kulturno-gastronomska manifestacija “Za poljičkim stolom

7 - Copy

Tradicionalna smotra klapa
Petak 12. kolovoza

Klape će zapjevati u dvorištu crkve Gospe u Siti u Strožancu, a događaj organizira ogranak Matice Hrvatske Podstrana, Općina i Turistička zajednica općine Podstrana.

Nastupaju klapa Ankora iz Podstrane, Sveti Florijan iz Žrnovnice, Kamen s Kamena, Kampaneli iz Donjih Kaštela, Kurjože iz Podstrane, Podvorje iz Kaštel Sućurca, Praska iz Podstrane, Sveti Mihovil iz Splita, Stobreč iz Stobreča i Tamarin iz Vranjica.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan i svi su dobrodošli.

1

“Za poljičkim stolom”
Subota 13. kolovoza

Etno-kulturno-gastronomska manifestacija “Za poljičkim stolom”, održat će se  u 20:30h na terenu sportskog centra Petričevo u Podstrani.

Svi prisutni uživati će u pjesmi, plesu te degustaciji starih izvornih poljičkih jela uz dobru kapljicu.
U ovu kulturno-gastronomsku manifestaciju ZA POLJIČKIM STOLOM uključeni  su mnogi mještani  poljičke Općine koji će brojnim posjetiteljima predstaviti specijalitete ovoga kraja čuvenog po gastronomiji.

_2AB0631_PODSTRANA_HRANA_PREHRANA_x B_1

Svi posjetitelji  moći će uživati u tradicionalnim delicijama pripremljenim  na Poljičkim kominima. Organizatori ove manifestacije su: Društvo Poljičana Sv. Jure Priko – ogranak Podstrana, Općina Podstrana, TZ općine Podstrana.

Pozivaju se svi Poljičani, prijatelji Poljica i gosti da prisustuju manifestaciji te tako doprinosu uspješnosti prezentacije i konzumacije, poljičkih specijaliteta.

IMG_3360_1

PODSTRANA – destinacija kojoj ni legendarni kralj Arthur nije mogao odoljeti

Ova privlačna turistička destinacija vrhunskog smještaja, ponosi se svojim breskvama, prepoznatljivim znakom ove pitoreskne općine. A osim što je dom ovog ukusnog voća, Podstrana je spoj raznolikosti i bogate prošlosti, koja je i dan danas predmet brojnih rasprava među znalcima.

Podstrana

 

Foto: Tz Podstrana

www.tz-podstrana.hr