Aktualno

Vinoljupci i gastroputnici – dođite na jedinstvenu Noć vina 27.kolovoza u Iloku

Kada? 27.kolovoza 2016., od 20 sati nadalje
Gdje? Ilok

TZ grada Iloka i Iločki podrumi  pozivaju Vas na 4. NOĆ VINA U ILOKU, koja se održava u sklopu početka manifestacije 49. Iločka berba grožđa, na terasi turističkog naselja „Stari podrum“, na ulazu u srednjovjekovnu jezgru našeg najistočnijeg gradića – Iloka.
Zvijezde ove noći ste Vi kao gosti  i vina Iločkih podruma, vina izvorno punjena na posjedu, vina protkana snagom Dunava, ponosom tradicije, ljepotom krajolika, i karakterom jedinstvenih  terroir- a  najboljih vinogradarskih položaja Hrvatskog Podunavlja,  Principovca i Vukova!

Muzika, razgledanje vinskog podruma, degustacije i smještaj – priuštite si noć za sva čula!

N. VINA IMG_1386

Priuštite si nezaboravno otkrivanje novih senzacija, opustite se u jedinstvenom ambijentu terase stoljetnih podruma, uz poseban glazbeni izričaj sastava „Sing Song Swing“,romantičnu i decentnu igru svjetla i boja, kostimiranu animaciju te paletu sortimenta vina  Iločkih podruma, od osvježavajuće graševine, zavodljivog  traminca,  atraktivnog pinota, posebnog chardonnaya  do lepršavog i zanosnog  rosea…i još mnogo toga…

N. VINA IMG_8849
Večer  uključuje i organizirano vođenje i razgledanje jedinstvenog povijesnog podrumskog kompleksa, slani domaći snack te srijemske gastro delicije koje su Vam na izbor u restoranu. Otkrijte sa nama neotkriveni dio starog vinskog svijeta gdje je povijest vina ispisala svoje prije više od dva tisućljeća, gdje je vino izvor i stil života.

N.VINA IMG_8696

Cijena degustacijske čaše i vina na degustaciji samo 50,00kn no nije obveza, po svom izboru možete naručiti i redovnu ponudu vina i hrane.

HOTSPOTS PREPORUKA:

0111

U ponudi samo za ovu prigodu je i posebna,  povoljnija cijena smještaja u konfornim i udobnim sobama  TN Stari podrum:

 Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi za dvije osobe  za samo 344,00 Kn

Info, najave, rezervacije  na tel. 032 590 088, email: [email protected] a sve  detaljne informacije možete pronaći na Facebook stranici.
Dobrodošli na 4. Noć vina najnagrađivanijeg i najstarijeg vinskog podruma!

016-2

UPOZNAJTE ILOK

Ilok – unikatni gradić u  Srijemu, Podunavlju – prije, ili nakon „Noći vina“ odlična je prigoda  i  turistički ga  upoznati te saznati zašto je Ilok jedno od najinteresantnijih mjesta kontinentalne Hrvatske.

DIO TVRĐAVE, CRKVA, KURIJA

Ilok  je poseban u svako godišnje doba. Slikovito se ugnijezdio između rijeke Dunav i srijemskog vinogorja na obroncima  Fruške Gore, upravo ta iločka slikovitost je unikat koji ostaje u sjećanju kao vrhunska estetska figura. Ilok je idealno odredište za izlet, tjedni ili vikend boravak, te odlična polazišna točka za posjet Slavoniji i Srijemu, Podunavlju i susjedstvu..

S.podrum

Nekadašnji rimski „Cuccium“  bio je i Kraljevsko sjedište Kneza Nikole Iločkog-Bana Hrvatske i Kralja Bosne te još uvijek čuva vrijedne znamenitosti za posjetiti i istražiti unutar zaštićenog povijesnog kompleksa u kojem su: srednjovjekovni plato.sa  očuvanom tvrđavom, crkvom i svetištem sv. Ivana Kapistrana, stari vinski  podrumi, jedni od najstariih i najvećih  u Hrvatskoj (15.-19.st),, rijetki osmanlijski spomenici „Turbe“ i „Hamam“ iz vremena Sulejmana Veličanstvenog , dvorac kneževa «Odescalchi»  u kojem je smješten postav  Muzeja grada Iloka, tu su i arheološka nalazišta i ostaci. U nedalekim naseljima vrijedne su romaničke crkve, Šarengradska utvrda, pogled na Šarengradsku Adu,te vrhunska arheološka nalazišta Bapska, Mohovo – gdje imate priliku uslikati se sa  mamutom u prirodnoj veličini..

Tragovi povijesnih razdoblja, naroda, kultura, arhitekture i šarolika etnografija i kontrasti prošlosti i sadašnjosti mogu se doživjeti na svakom koraku te posebno u iločkom muzeju koji predstavlja hod kroz vrijeme,prošlost i kulturu ovog dijela Hrvatske.

U Iloku se okrijepljuju i duh i tijelo, kultura vrhunskog vina, gastro stola i uživanja u radostima života često upravo u Iloku daje i vraća ravnotežu svih osjetila. Može se posjetiti brojne obiteljske tradicijske i moderne  podrume, vinograde i vidikovce organizirane u „Iločku vinsku cestu“ koja vrluda ulicama mjesta i okolnom prirodom-Srijemskim vinogorjem.
Uz Iločke podrume, najvećeg i najnagrađivanijeg proizvođača na ovom području, tu su  vinarije Trs, Buhač, Ivan Čobanković, Mirko Čobanković, Stipetić, Knezović, Srijemska kapljica, Dragun, Dolić-Kraljević, Krešić, Gradac, Papaki i druge,  a da Ilok ima i odlične rakije i likere uvjerit ćete se posjetite li OPG Barbarić.

VINO,VIDIKOVAC, VINOGRADI ,DVORAC PRINCIPOVAC

U Iloku i vinskoj cesti ne propustite kušati traminac za koji se većina stručnjaka slaže da je najbolji u Europi, no impresionirat će vas i graševine, pinot, frankovke…

Kvalitetu posjeta i boravka jamče i upotpunjuju raznovrsni iločki objekti za smještaj te restorani. U  iločkim restoranima ne propustite kušati tradicionalni iločki ćevap ili nadaleko poznati fiš paprikaš od dunavske  ribe, tipična domaća mesna jela ali  i slastice poput taški ili šnenokli. Kvaliteta boravka  je zajamčena  bez obzira radi li se o obiteljima, mladim individualcima, parovima, starijim osobama, biciklistima, poslovnim gostima, seminarima, proslavama, vjenčanjima ili gostima s kućnim ljubimcima ili drugim afinitetima.
A sve po povoljnim cijenama, u centru mjesta, na obali, u vinogradima..po izboru..Istok Hrvatske je destinacija koja itekako ima što ponuditi gostu.

Turistički vlakić odličan je izbor za panoramsko razgledavanje vinogorja i cjelog mjesta. Ilok i širu okolinu može se  panoramski doživjeti i  iz perspektive rijeke Dunav vozeći se malim luksuznim turističkim brodom „Danubius hotela „Dunav“ kraj kojega je i mala pješčana plaža.

DUNAV, TURIST.BROD DANUBIUS

Pored svega, u Iloku se uvijek može relaksirati u mirnoj atmosferi gradića, aktivno rekreirati, šetati  ili voziti bicikl duž  obale Dunava  ili stazama kroz park perivoj, kroz vinograde i šumu, pecati ribu, igrati tenis, badmington, na svježem zraku i u slikovitom krajoliku. Posebno se ističe mogućnost učenja i igranja golfa u sklopu turističkog kompleksa dvorca  „Principovac“ smještenog u vinogradima ponad Iloka.

Da bi zaista doživjeli Hrvatsku treba svakako posjetiti i  Ilok, neka „Noć vina“ bude.i prigoda za Vaš odmor uz lijepe uspomene iz Iloka – Dunavskog  kraljevstva vina i starina..

Više na: www.turizamilok.hr

Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije

HTZ-2016-logo-slogan-hrvatski_rgb-mali-768x488

C

LOGO-VSŽ

foto: Tz grada Iloka, TZ Vukovarsko-srijemske županije,Iločki podrumi