Aktualno

Stari grad slavi 2400-ti rođendan – iznimna obljetnica za mjesto univerzalne mediteranske ljepote!

This post is also available in: English

 

TAJMING  ZA ČISTU DESETKU. Stari Grad slavi svoj 2400-ti rođendan! A da je u turističkom smislu definitivno došlo njegovo vrijeme, pokazuju nam najnoviji svjetski tržišni trendovi, gdje izuzetno visoko kotiraju autentična mediteranska mjesta (tako se, primjerice, za talijansku Liguriju i pitoreskne Cinque Terre, koje su zahvaljujući društvenim mrežama u rekordnom roku postigle svjetsku popularnost, traži paket aranžman više)!

stari-grad-hektorovic_1

Uz sinkroniju sa aktualnim trendovima, slojevita povijest i izvorni ambijent čija očuvana baština seže čak do antičkih vremena, sjajni su aduti turističke atraktivnosti Starog Grada, a ima li boljeg vremena da ga posjetite od proslave njegove impozantne 2400. obljetnice, popraćene mnogim kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima?

stari-grad-2_1

VELIČANSTVENA SLAVLJENIČKA GODINA. Iako je čitava 2016. godina posvećena ovoj obljetnici, centralna proslava održat će se od 7. do 11. rujna i za nju je predviđeno pregršt događanja, poput festivala mora i mornara Dani u vali, simpozija na temu obljetnice, predavanja, radionica, gastronomskih manifestacija (nemojte propustiti ni lipanjsku prezentaciju starogradskih restorana NA BON PRO, 13.06.!), koncerata i izložbi – od antičkog kruha pa do slikarskih majstorija. A starogrojski svibanj i lipanj proći će u znaku sporta i glazbe – točnije, biciklizma i klapske pjesme!

_dsf9203_1

28. 05. održan je susret klapskih otočnih pjevača Večer od kantonjo, a kako Hrvatska gradska glazba Stari Grad ove godine slavi 140. obljetnicu od osnutka, pripremili su ciklus koncerata koji će se održavati tijekom čitavog ljeta uz goste iznenađenja!

poluotok-kabal_1

Mi bismo rado posjetili Stari Grad 25.06. kada na trgu Škor nastupa klapa Cambi, a živo će biti i na koncertu popularnih Gustafa, koji će svojim nastupom uveličati feštu po završetku biciklističke utrke Biciklom kroz baštinu (11. i 12. 06.).

starogradsko-polje_1

Ukoliko ste ljubitelj rekreacije na dva kotača, a rado biste se okušali i u utrci, shvatite ovaj naziv doslovno – naime, utrka se vozi kroz Starogradsko polje, koje je od 2008. godine pod zaštitom UNESCO-a, te okolna sela. Uz navedena događanja, Stari Grad će ovog ljeta svojim nastupima uveseliti mnoga zvučna imena – od domaćina, Faroskih Kantadura i čakavskih pjesnikinja otoka Hvara, pa do violončelistice Ane Rucner (05.08.), Matije Dedića & Tedija Spalata (12.08), Crvene Jabuke (13.08.), Big Banda Makarska & Marka Tolje (23.08.).

stari-grad-26_1

Više: www.stari-grad-faros.hr

Fotografije: Adrija Carli

Print

This post is also available in: English