Aktualno

Baška Voda – upoznajte uživo svjetsku viralnu zvijezdu!

This post is also available in: English

 

4CB_2305 BRATUŠ 2011 CMYK_1

CRTICE TURISTIČKE ATRAKTIVNOSTI.
Jeste li znali da se Baška Voda sa svojom live web kamerom svrstala među 10 najljepših na svijetu?

2CL_5106_BAŠKA_VODA_x_1

Na postojećih 5 dodane su još dvije nove, pa vas sada od njenog divnog mediteranskog ambijenta dijeli svega jedan klik! Da ovo mjesto uistinu živi turizam, dokazuju i neprestane inicijative sa turističkim predznakom, pa će tako iduće godine biti dovršen nautički centar sa 250 vezova, a već je sada renoviran hotel Slavija, koji ima povijesni značaj za baškovoški turizam. Nagrađen 1938. godine zlatnom diplomom za hranu i vino, ponovo je na svjetskom nivou!

38_DetailBV-Bikers_1

UPOZNAJTE JE PJEŠAČENJEM. Baška Voda ima čak 20 km šetnice uz more idealne za lagane, romantične šetnje, vožnju biciklom i nordijsko hodanje, te 100-injak pješačkih staza u podnožju planine Biokovo.

_2CB3584 TOPIĆI PAN L_1

 

Uživajte u pješačenju i pogledu na pitoreskni mediteranski krajolik, te na nepregledne vinograde vinarije Plenković kojima staza prolazi. Među čak 600.000 loza nalazi se i sorta kaštelanski crljenak, vinogradarskoj javnosti izuzetno zanimljiva zbog toga što dijeli genetski profil sa američkim Zinfandelom.

_AAA8261 BAST_SELO_STARE_KUĆE_1

Inače, na pješačkim stazama može se i voziti bicikl, i to, zbog izuzetno povoljnih vremenskih prilika, tijekom cijele godine, a najljepše je u jesen i proljeće.

2CL_5094_BAŠKA_VODA_x_1

AKTIVNOSTI ZA NEŠTO ODVAŽNIJE. Istinskim ljubiteljima adrenalina na raspolaganju je cijela lepeza uzbudljivih aktivnosti. Savladajte malo penjalište na stijeni Smokvina iznad sela Bast sa oko 30 smjerova različite težine, odvažite se na paragliding sa sletištem u Makarskoj, ili pak istražite baškovoško podmorje uz pomoć ljubaznih instruktora mjesnog ronilačkog centra, koji je iznjedrio mnoge uspješne scuba divere (ronioce otvorenih voda).

BBL_8580 BAST 2011_SELO_STARE_KUĆE_BIOKOVO_1

Mnogi će se odlučiti i za karting avanturu, ili pak sudjelovanje u BMX akrobacijama (međunarodno natjecanje održava se ondje 7. i 8. srpnja).

30_DetailBV-Image_1

Ljubiteljima nešto mirnijeg provoda i obiteljima s djecom svakako preporučamo vožnju vlakićem do slikovitog mjestašca Topići, kao i superuzbudljivi izlet polupodmornicom koja nudi spektakularan pogled na podmorski ekosustav kroz velika stakla podvodnog trupa, a na raspolaganju gostima su i ture obilaska na čudesnom Segway osobnom transporteru – vozilu za jednu osobu.

www.baskavoda.hr
Facebook

Foto: Tz Baška Voda

This post is also available in: English