Aktivni odmor

Basket tour – košarkaška atrakcija u centru Šibenika

[:HR]Nova atraktivna sezona 3×3 košarke donosi nam gostovanje BASKET TOURA u čak 16 hrvatskih gradova, a veliki završni turnir najboljih ekipa održati će se u Rijeci, i to 30. srpnja na Korzu. Najbolja ekipa iz Rijeke predstavljati će nas na FIBA WORLD TOUR MASTERSU u mađarskom Debrecenu.

basket 06

Tradicionalni turnir u Šibeniku održati će se 07.06. u spomen na legendarnog Dražena Petrovića, a igrati će se u 3 kategorije (U13, U15, SENIORI).

basket 08

Prijave su besplatne i mogu se obaviti na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com na kojoj se mogu saznati i sve ostale pojedinosti o turneji. Sustav natjecanja je ove godine promjenjen tako da će se na Masters kvalificirati svi pobjednici sa 15 kvalifikacijskih turnira, za razliku od prijašnjih godina kada su se skupljali bodovi po turnirima u regijama. Dinamično i zanimljivo 3×3 natjecanje biti će dopunjeno atraktivnim natjecanjima za igrače (natjecanje u tricama, natjecanje u zakucavanjima), nagradnom igrom za publiku te nastupima najboljih hrvatskih breakdancera, a za dobru atmosferu brinuti će naši voditelji.

basket 20

Svakako treba istaknuti da je Basket Tour od samog početka dio svjetskoga projekta WORLD TOUR koji je FIBA pokrenula 2012 sa ciljem popularizacije košarke. Spektakularni FIBA WORLD TOUR MASTERSI ove će se godine održati u 7 gradova a to su: Mexico City, Utsunomiya Japan, Prag, Lausanne, Debrecen, Peking i Rio de Janeiro, dok će svjetski Masters i ove sezone biti u Abu Dhabiju, i to 27.i 28. listopada.

basket 32

Najveći uspjeh od hrvatskih ekipa na međunarodnoj sceni postigli su legendarni splitski Statisti koji su 2012 bili najbolja europska i druga svjetska ekipa. Veliki razvoj 3×3 košarke u svijetu potaknuti će nadamo se i uvrštenje našeg sporta u program olimpijskih igara, što ovaj najpopularniji urbani sport na svijetu i zaslužuje. Sve navedene aktivnosti dovele su do jačanja 3×3 scene u Hrvatskoj i svijetu, a stvorili su se i veliki rivaliteti među pojedinim ekipama pa se veselimo brojnim zanimljivim turnirima u novoj sezoni!

BT SIBENIK

Zanimljivost:
U Šibeniku je uređeno Draženovo igralište na mjestu na kojem je trenirao, tik uz njegov spomenik. Na Draženov 51. rođendan na novouređenom trgu koji nosi njegovo ime,  otkrivene su izlivene njegove tenisice u bronci koje je nosio dok je igrao u Šibenci.

Dražen Petrović tenisice

Za više informacija posjetite Facebook stranicu Basket Tour Šibenik.

Više o projektu doznajte na: www.basket-tour.com

Turistička zajednica grada Šibenika

Fotografije preuzete uz dopuštenje od Turističke zajednice grada Šibenika

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb

logo_ Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

NP_krka_logo CRNI

logo-tz-šibenik

 

950-sibenik-horizontal

[:]