Aktivni odmor

Čudesna izletnička destinacija sa istoka Hrvatske zove vas na zabavu i odmor

[:HR]U subotu 21.5.2016. točno u podne u 12,00 sati,  predstavnici lokalne samouprave i turistički djelatnici Općine Bilje, OBŽ i Grada Osijeka otvorili su adrenalinski park spuštanjem sa 10 metara visokog i  100 metara dugog zip line-a u Kući u prirodi Zlatna Greda.
Hrabri tim u sastavu Željko Cickaj, načelnik općine Bilje, Stjepan Ribić –  ravnatelj Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Dragan Vulin – dožupan, Matej Perkušić – direktor TZ Baranje, Antonio Sobol – direkor TZ Osječko-baranjske županije i Danijela Mihaljević, direktorica TZ općine Bilje, prepustili su se  adrenalinskom izazovu u krošnjama stabala Baranjskih šuma.

13254191_10206263744901068_1719799577445737472_n

Nakon podizanja adenalina uslijedila je zakuska i okrijepa za sudionike i predstavnike medija.Adrenalinski park u Zlatnoj Gredi prvi je i za sada jedini adrenalinski turistički sadržaj istoka Hrvatske. Park se satoji od tri razine – mini park za najmlađe (predškolski i školski uzrast djece do 10 godina), niže razine na 3 metra i visoke razine na 8 metara visine.

IMG_4330

Ovaj jedinstveni turistički projekt smjestio se na svega 30 minuta vožnje od središta Osijeka, a zamišljen je kao pomno osmišljen koncept koji pruža praktična iskustva suživota čovjeka i prirode, mjesto učenja, novih spoznaja, ali i zabave, opuštanja..
U Eko centru se  provode eko turistički programi ali i projekti, manifestacije i aktivnosti zaštite prirode i okoliša a brojni izletnici i ljubitelji ruralnog turizma i zapanjujujuće prirode, doći će na svoje posjetom ovom jedinstvenom objektu koji nudi brojne sadržaje, skrojene po mjeri za sve generacije i profile posjetitelja.

20160405_124009_resized


ŠTO SE NUDI POSJETITELJIMA?

U nedjelju 15.5.2016. godine otvorila se  Kuća u prirodi u Zlatnoj Gredi namijenjena izletnicima, rekreativcima, turistima, biciklistima i ljubiteljima prirode. Ovog proljeća vas Vikend izletište Kuća u prirodi poziva na izlet u Zlatnu Gredu (Baranja, Kopački rit) u kojem Vas kroz opuštanje za vikend očekuje dobro opremljen restoran s bogatim  vikend menijem – grah i roštilj, pića i sladoledi, adrenalinski park za djecu i najmlađe, šetnja pješačkom stazom kroz šumu, najam bicikala, druženje s konjima, uređeni okoliš za odmor i rekreaciju. Ponesite „dekice“ za izležavanje te lopte, rekete i knjige za čitanje i opustite se u ovom jedinstvenom ambijentu i okolišu prepunom divlje ljepote.

20160417_122207_resized_1

Vikend izletište biti će otvoreno svake subote i nedjelje od 11,00 – 20,00 sati.

Pored vikend izletišta svaki dan u ponudi Kuće u prirodi je i smještaj (kapaciteta 46 kreveta), restoran lokalnih specijaliteta, dječji i veliki adrenalinski park, dvorana za konferencije, sastanke i seminare, jahanje za najmlađe, pješačke i biciklističke rute, veslanje kroz močvaru i uređeni okoliš za izletnike.

image-b8d30629c23053b3689e1e47189e7df2e11609b94a7cc95cf95fd9e30bbf288e-V

EXTRA SADRŽAJI

Za organizirane skupine nudimo školu u prirodi, izlete, programe za djecu, rođendaonice, team building programe, pustolovne sadržaje (bicikli, veslanje Dunavom i kroz Kopački rit, fotosafari), organizaciju konferencija i seminara te brojne druge sadržaje.

naslovna-kanui-ponuda-1920x670

Kuća u prirodi novi je koncept sadržaja i ponude Eko centra Zlatna Greda koji je osposobljen nakon 3 godine obnove i opremanja. U planovima za budućnost su razne manifestacije i događanja. Adrenalinski park u Zlatnoj Gredi prvi je i za sada jedini adrenalinski turistički sadržaj istoka Hrvatske. Park se satoji od tri razine – mini park za najmlađe (predškolski i školski uzrast djece do 10 godina), niže razine na 3 metra i visoke razine na 8 metara visine.

IMG_4289

Kuća u prirodi pored Adrenalinskog parka nudi čitav niz drugih turističkih sadržaja i ponuda:

– restoran,

– smještaj (kapaciteta 46 kreveta),

– vikend izletište,

– jahanje za najmlađe,

– pješačke i biciklističke rute,

– školu u prirodi,

– programe za djecu,

– rođendaonice,

– team building programe,

– pustolovne sadržaje (bicikli, veslanje Dunavom i kroz Kopački rit, fotosafari),

– organizaciju konferencija, seminara, proslava i domjenaka

– uređeni okoliš za odmor i rekreaciju

– te druge sadržaje.

A mi preporučamo da istražite super programe:

KRENITE PUTEVIMA DUNAVSKIH ALASA

Postanite na jedan dan i vi dunavski alasi, zaveslajte kanuima i drvenim čamcima kroz poplavne šume, kročite putevima divljači, kroz napuštena prostranstva stare pustare i uz timski rad pronađite sve što vam je neophodno za spremanje ukusnog podunavskog ručka.
Više info na: zlatna-greda.org/ponuda/teambuilding

ISKUŠAJTE SNAGU I SPRETNOST NA ADRENALINSKOM PARKU

IMG_4342

Iskušajte svoju spretnost na prvom adrenalinskom parku u istočnoj Hrvatskoj, te uz stručno vodstvo savladajte vertikalni izazov stijene za penjanje.
Više info na: zlatna-greda.org/ponuda/grad-osijek-obilazak

HIKING FOTO SAFARI U KOPAČKOM RITU

Ponesite sa sobom kući trofeje na koje ćete biti ponosni i koje ćete moći pokazati svakome – fotografije i snimke. Jeleni i divlje svinje, ptice, gmazovi, vodozemci pa čak i kukci čekaju posjetitelje oštrog oka i mirne ruke da ovjekovječe njihove svakodnevne aktivnosti.
Više info na: zlatna-greda.org/ponuda/najam-vodica

soos-242

KANU PUSTOLOVINA NA DUNAVU

Ovaj program uključuje veslanje u kanuima Dunavom i rukavcima uz pratnju stručnog vodiča. Uz početne instrukcije i upute veslači će se zaputiti nizvodno ovom moćnom rijekom, povremeno ulazeći u dunavske rukavce, osluškujući dinamiku živog svijeta oko sebe.

Više info na: Kanu pustolovine

IMG_3387

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Turističke zajednice općine Bilje i stranicu Eko centra Zlatna Greda. Posjetite i Facebook stranicu TZ općine Bilje i svakako ostanite u toku sa svim novostima koje ovog proljeća i ljeta nudi ovaj kraj.
Jedna od najljepših izletničkih destinacija sa istoka Hrvatske, spremno vas iščekuje!

Capture

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb

Fotografije preuzete uz dopuštenje: Eko centar Zlatna Greda i Turistička zajednica Općine Bilje

 [:]