Aktivni odmor

Aktivno proljeće u gradu Sisku – ne propustite biciklistički maraton!

[:HR]Puno toga lijepoga, autentičnog i neistraženog nudi vam područje grada Siska i okolice no poklonici biciklizma ovaj kraj najviše poznaju po aktivnom odmoru i biciklističkim rutama.

biciklisti 5jpg

Navedene rute idealne su za obiteljski odmor i ugodnu vožnju  a poklonike ovog sporta zanimat će i činjenica da je promet na cestama kojima prolaze rute – vrlo nizak. Dodamo li tome neobičan krajolik preslikan iz romantičnih starih razglednica autentične posavske kulture, zatim  bogatstvo rijetkih biljnih i životinjskih vrsta, zanimljivu gastronomiju i ljubazne domaćine sve brojnijh seoskih domaćinstava, ovu destinaciju svakako vrijedi istražiti.

IMG_0173

Uzbudljivo sportsko događanje obilježiti će u svibnju grad Sisak i partnerske gradove, kroz popularni Biciklistički maraton nazvan  „Tri rijeke“ – memorijal Zvonimir Gavranović.

biciklizam 1 jpg

Gdje?

Biciklistički maraton obuhvatit će područje gradova Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice te općine Sunja, Majur i Hrvatska Dubica.  Ovo sportsko događanje izvrsna je prilika da se promovira postojeća biciklistička infrastruktura kao i cikloturizam u Sisačko-moslavačkoj županiji. Maraton je natjecateljskog karatera a u nastavku donosimo najvažnije informacije o projektu.

biciklizam jpg

Kada?
Biciklistički maraton se održava 22. svibnja 2016. godine. Maraton započinje i završava u centru Siska uz popularnu šetnicu uz Kupu, a predstavlja dio  projekta Sisak cycle (Sisak bicycle) koji uključuje tri događanja: Biciklistički maraton 3 rijeke (Kupa Sava i Una), Gradska biciklijadabiciklirajmo s razlogom (biciklirajmo za leukemiju) – 29.05. te Biciklistički kriterij ulicama Siska – 05.06.

Gradska biciklijada – rekreativna:
Ruta Gradske biciklijade uključuje start i finish u centru Siska te okolicu Siska.

biciklizam 2 jpg

Biciklistička događanja u organizaciji TZG Siska i BK Roda u velikoj mjeri prolaze područjima na kojima postoji biciklistička infrastruktura. Trenutno na području SMŽ postoji oko 500 km označenih biciklističkih ruta.
Dio ruta su označile TZ gradova i općina, a velik broj je označen kroz projekt „Biciklom za turizam bez granica“ financiranim sredstvima EU.

IMG_0207

Iskusni biciklisti koji koriste sve biciklističke rute Lijepom našom svakako će se složiti da poneke od najljepših ruta prolaze kroz PP Lonjsko polje. Kroz park prolazi nacionalna ruta Ruta Sava.

lonsko polje jpg
U parku priode postje dvije rent-a-bike stanice gdje je moguće iznajmiti bicikle jednako kao što je moguće iznajmiti bicikle i u Turističkoj  zajednici Grada  Siska.  

IMG_0132
No kroz ovaj vid aktivnog turizma moguće je također odsjesti i na ovim područjima gdje će vas oduševiti priroda i ukusno uređeni objekti ruralnog turizma u kojima možete pronaći okrepu i otkriti jednostavnu a izdašnu gastronomiju kraja.  Ako ste zainteresirani za istraživanje biciklističkih ruta ovog proljeća na području grada Siska i okolice, koja je konfiguracijom i ljepotom izletničkih staza savršena za ovaj vid aktivnog turizma, tada na poveznici potražite sve potrebne informacije i krenimo biciklom već ovog proljeća u Lonjsko polje

lonjsko polje.jpg

Za najam bicikala možete se raspitati u Infocentru parka, te krenuti u istraživanje čudesnog posavskog pejzaža koje će vam priušiti obilje prirodne blagodati na dlanu uz jedinstven presjek biljnih i životinskih vrsta. Vrbe i topole, pješčani sprudovi, raskošan ptičji svijet i meandri oduševit će svakog posjetitelja kojeg zanima čista nedirnuta priroda, a bogatstvo okolnih seoskih domaćinstava sa izdašnom gastronomskom ponudom, također  savršeno može upotpuniti izletnički dojam.

DSC_0183

Više detalja i precizan popis ruta potražite također na linku Turističke zajednice Sisačko – moslavačke županije

Biciklističke rute Sisačko – moslavačke županije

Sve informacije potražite na; www.sisakturist.com i dobro došli!

 

HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb mali

 

 

sisak logo

FullSizeRender (1)

FullSizeRender

 

Fotografije; Turistička zajednica grada Siska

Sponzorirani članak

[:]