Hot Spots destinacije

PISAROVINA – ne propustite čudesne Kupske večeri uz rijeku Kupu!

[:HR]Svega 30-ak km od Zagreba nalazi se zelena oaza uz rijeku Kupu – Pisarovina. Idilično mjesto nadomak Zagreba, idealno je za odmor, rekreaciju i zabavu. U mjesecu srpnju tako se već tradicionalno organiziraju Kupske večeri, na mjestu nekadašnjeg sajma, uz rijeku Kupu, gdje vas očekuju brojna kulturna, gastro i sportska događanja.
Kada?
Od 17. do 19. srpnja očekuje vas bogat zabavni, kulturni i sportski program, za cijelu obitelj, na Kupskim večerima uz rijeku Kupu.
Vikend u znaku zabave proletjet će u čas! Dođite već  ovaj petak kada ćete se družiti s grupom VIGOR.
subotu  zabavljat će vas tamburaški sastav Od srca do srca, a u nedjelju grupa Mystic.

DSC_0452

Ostala događanja:

Petak od 18 sati veslačka utrka (grado)načelnika i otvorena veslačka utrka u drvenim čamcima, prijave: 0994095514 ili [email protected] , atrakcija: utrka će se fotografirati iz hidroaviona
Subota od 9-12 sati, ribičko natjecanje Kup Kupe, od mosta prema kanalu Velika
Subota i nedjelja od 14 sati (popodne), malonogometni turnir mjesnih odbora Pisarovine i Lasinje – rok Prijave ekipa: 16. 07. do 19 sati na tel. 0989821033 (Ivica Krpan) / 0977998639 (Josip Sumrak) ili osobno prije izvlačenja skupina (četvrtak)
Subota od 18 sati, potezanje užeta i besplatni grah za ekipe (prijave na [email protected] ili na tel. 0994095514)
Mala škola ribolova, prijave na tel. 098720305
Nedjelja prijepodne, Susret branitelja uz malonogometni turnir u popodnevnim satima
Nedjelja od 15 sati, gađanje iz praćke,
Sva tri dana zabavni park za djecu!

Krašograd
Sve informacije o Kupskim večerima potražite na www.pisarovina.hr

Saznajte više o romantičnoj Pisarovini..

Jedna od gospodarskih zgrada, Zavicajni muzej Donja Kupcina

Osim bogatog programa ovog vikenda koji vas očekuje uz bajkovitu  rijeku Kupu, u ovom lijepom kraju Zagrebačke županije može se vidjeti još puno toga. Tradicija marljivih stanovnika ovdje je i danas na cijeni, ona se čuva i njeguje te s ponosom pokazuje svim posjetiteljima koji navrate u ovaj pitoreskni kraj.
Ako ste ljubitelj starine, posjetite Zavičajni muzej u Donjoj Kupčini koji će vas vremeplovom brzinski prenijeti u marljiva prošla vremena kad su vrsni majstori gradili drvene kuće, izrađivali alate, obuću (opanke), pleli košare, a majstorice su šile odjeću, prekrivače, spravljale jela od namirnica iz svojih vrtova i njiva.

Dio dvorista, zavicajni muzej Donja Kupcina

Naučite kako su se izrađivali ukrasi „rože od papera“ ili se poigrajte s riječima na kupčinskom narječju. Ako se u Donjoj Kupčini nađete u vrijeme održavanja etno koncerta, večer ćete provesti uz etno glazbu i nastup kulturno-umjetničkih društava.

ETNO KONCERT

Jeste li znali za hrvatskog putnika sa Titanica podrijetlom iz sela Bratine kraj Pisarovine?

DSC_0230

Ako niste vrijeme je da saznate, zahvaljujući izložbi “Titanik 100”.
Izložba je postavljena na imanju obitelji Žunec, Bratina 84.

Spomen kuća Titanic 100

O Titanicu su napisane knjige, snimljeni brojni dokumentarni i igrani filmovi i teško je danas uopće pronaći neki podatak vezan uz njega, a da nije opće poznat, ili barem dijelu javnosti.
Na brodu je bilo čak 30 hrvatskih iseljenika, a jedan od putnika bio je Stjepan Turčin iz sela Bratina, kraj Pisarovine. Upravo ta povijesna činjenica poslužila je kao polazišna ideja Udruzi „Titanic 100“ da na mjestu njegove kuće postavi temeljni kamen za izgradnju spomen-kuće s tematskim parkom „Titanic 100“, čija će izgradnja uvelike obogatiti turističku ponudu Zagrebačke županije, a Bratinu učiniti atraktivnom mikro destinacijom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eko park Kraš
Održiv razvoj i ekologija danas su sastavni dio planova razvoja u najširem smislu. Šireći ideju o organizaciji proizvodnje i poslovanja na ekološki prihvatljiv i održiv način, Kraš je izgradio vlastiti ekopark u Bratini, općini Pisarovina, što je ujedno i prvi značajniji iskorak iz primarnog biznisa proizvodnje slatkiša. Više o ekoparku Kraš potražite na www.ekopark-kras.hr

Krašograd 1

Sve dodatne informacije potražite na:
TZO Pisarovina, Trg Stjepana Radića 13, 10451 Pisarovina, tel. 099/4095 514, 01/6291 197, mail: [email protected], web:  www.pisarovina,  ili u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije na web stranici www.tzzz.hr.
Dobro došli!

foto: www.pisarovina.hr i Turistička zajednica Zagrebačke županije

TZZZ_ HR

 

 

 [:]