Gastro

Stiže još jedna Štruklijada – ne propustite najveću zagorsku gastro manifestaciju!

[:HR]U iščekivanju sedme Štruklijade!

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2015/05/Struklijada-2015-LOGO.pdf”]

Hrvatsko zagorje – Bajka na dlanu, naša regija koja ne plijeni pozornost samo svojom čudesnom prirodom, ljupkim gradićima, izvorima termalne vode već i svojim gastronomskim blagom, u svojem je procesu brendiranja, zaštitila svoje štrukle kao 100% domaće i autohtono jelo.
Svake se godine tako održava Štruklijada – izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarski show, u kojem se nadmeću ponajbolji gastro sudionici (restorani, pekare, agroturizmi), a brojni posjetitelji mogu degustirati zagorsku poslasticu i uživati u ponudi zagorskih ugostiteljskih objekata sa popustom od čak 50% na štrukle.
U nastavku donosimo sve informacije o Štruklijadi koja se ove godine održava sedmi puta.

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2015/05/Struklijada-2015-PLAKAT.pdf”]

U subotu 23.svibnja 2015. na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku održati će se sedma Štruklijada, a istog dana na istom mjestu u 13:00 sati, nemojte propustiti ni
Sejem zagorske koste, u organizaciji SŠ Zabok.
Istoga dana, prethodno početku Štruklijade, biti će organizirana promotivna biciklijada, kojom će biti najavljen završetak projekta „Mreža rekreativno-turističkih biciklističkih ruta na području Krapinsko-zagorske županije“.
Po završetku manifestacije, od 18,00 sati na Zivtovom trgu u Zaboku posjetitelje očekuje animacija uz „Zagorca“, balon na vrući zrak.

Struklijada Marija Bistrica 2014 (18)

Dvoboj najboljih zagorskih kuhara

U ovogodišnjoj Štruklijadi sudjeluju 22 ugostiteljsko turistička objekta. Ova jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra, održava se po sedmi puta.

Struklijada Marija Bistrica 2014 (59)

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, počet će kao kulinarski show u kojem će učenici SŠ Zabok izazvati na dvoboj  nekadašnje učenike te iste škole a danas kuhare u poznatim  zagorskim restoranima. Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima ali i vidjeti sam način pripreme.

Struklijada Marija Bistrica 2014 (77)

Obavezno posjetite Hrvatsko zagorje i uživajte u štruklama sa popustom od 50% u naredna 2 tjedna!

gal-sl3_800x532-Klet-Kozjak-Zagorjefoto Klet Kozjak

Tijekom dva tjedna, prije i poslije Štruklijade, odnosno u razdoblju 16.-31.05.2015. u 16 ugostiteljskih objekata odvijat će se i promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle. Popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr  i na pozivnici u privitku gdje su na drugoj stranici plakata točno naznačena mjesta na kojima je popust važeći:

[pdf-embedder url=”http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2015/05/Struklijada-2015-LETAK-final.pdf”]

Ocjenjivački sud i organizatori

Ocjenjivački sud koji će kušati sve štrukle natjecatelja i iskušanim nepcima ocijeniti najboljeg, čine Ivica Štruml, chef kuhinje hotela Palace, učitelj brojnih zagorskih kuhara, a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje.
Organizatori Štruklijade 2015. su Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije,  ZARA, medijski promotor je Hrvatska turistička zajednicaa manifestaciju  još podupiru i sufinanciraju partneri: Grad Zabok, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije i Srednja škola Zabok.

Saznajte više o samoj Štruklijadi

bb-stuklijada1 (Medium)

Štruklijada je manifestacija Krapinsko-zagorske županije, koja se održava već sedmu godinu zaredom s ciljem promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela – zagorskih štrukli. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je tradicionalnim domaćim štruklima status nematerijalnog kulturnog dobra i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske.

Nekoliko razloga za posjetiti Hrvatsko Zagorje

VINO

Vinski-vrhIMG_3093Foto: Vinski vrh, Bolfan vinarija

Jeste li znali da u Zagorju možete kušati vrhunska vina Hrvatske? Zagorska Vinarija Bodren samo u posljednjih pet godina može se pohvaliti sa šest zlatnih medalja, osam srebrnih i šest brončanih medalja s Decanter World Wine Awards u Londonu, jednog od najprestižnijih svjetskih natjecanja proizvođača vina, dok je 2011. godine ledeno vino Bodren 2009 osvojilo DWWA Regional Trophy i uvršteno je u Top 10 slatkih vina.
Tu je zatim Vinski vrh, Vuglec Breg, Micak, Sever, i brojni drugi vinari koji čine ponudu zagorskih agro – turističkih objekata, zaokruženom cjelinom.

GASTRONOMIJA

MG_8033-01

Seoska domaćinstva kao što su Majsecov mlin, Klet Kozjak , Lojzekova hiža, Seljački turizam Šumak, Klet „Grešna Gorica”,Ugostiteljstvo i seoski turizam Humska klet, te brojni drugi objekti svojom ponudom i inovativnim menijima nimalo ne zaostaju za ponudom domaćinstava sličnog tipa u razvikanim europskim destinacijama. S iznimkom da se nalaze u još ljepšem krajoliku i cjenovno su kudikamo prihvatljivija.
Drugim riječima, hrvatska Provansa nalazi se na svega 45 minuta vožnje od Zagreba i dostupna je svima!

TOPLICE I TERMALNE VODE

IMG_0414-Panorama-Custom-1024x4051-1024x405foto; Bluesun Hotel Kaj

Ljekovitost i vitalnost stoljećima izvire iz zagorskih brežuljaka

Terme Tuhelj,  Terme Jezerčica,   Hotel Matija Gubec,  Hotel Villa Magdalena,  Bluesun hotel Kaj – postali su sinonimi  za kvalitetan odmor, relaksaciju i vitalnost te vrsnu SPA uslugu koja je od Zagorja napravila  kontinentalnu rivijeru i jednu od najpropulzivnijih kontinentalnih destinacija u Hrvatskoj.
Uz  ljepotu zagorskih brega, dragocjeni izvori termalne vode nešto su što se u Zagorju svakako mora isprobati.

PRIRODA

2-Branka-Mašić1-650x400
foto: Branka Mašić

Zagorska priroda je sama sebi najbolja pozivnica. Neodoljivi dvorci, burgovi i sakralna arhitektura razasuti po idiličnim zagorskim bregima, samo su dodana vrijednost ponude Bajke na dlanu, koja zahvaljujući svim nabrojanim prednostima polako se pozicinira uz sam vrh prema povećanju broja dolazaka i noćenja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više informacija potražite u Turističkoj zajednici Krapinsko – Zagorske županije .
Posjetite nas i na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa svim novostima koje pripremamo iz mjeseca u mjesec.

Sponzorirani članak 15.5.2015.

foto: Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Klet Kozjak, Vinski vrh, Turistička zajednica Marija Bistrica

Zagorje_Logotipi[:]