Aktualno

Formula uspjeha za privatne iznajmljivače – Kako postići da vam se gosti vrate iznova?

Korištenje novih tehnologija, vjerodostojnost, topao osmijeh i domaćinski pristup formula su uspjeha

Nacionalni turizam jedna je od naših najatraktivnijih i najprofitabilnijih gospodarskih djelatnosti, a iskustvo je pokazalo da je kvalitetan angažman svih čimbenika koji u njemu sudjeluju, od iznimne važnosti. Jedan od bitnih segmenata u mozaiku uspjeha svakako su i privatni iznajmljivači, od kojih su, ako je suditi po inozemnim travel portalima, neki pobrali prave lovorike i doprinijeli predstavljanju naše zemlje u najboljem mogućem svjetlu. Famozna latinska poslovica – fama volat (dobar glas daleko se čuje!) – nigdje nije istinitija doli ovdje, a pozitivan trend u sferi privatnog smještaja podrazumijeva određena pravila koja valja slijediti kako bi se gosti, posve sigurno, vratili i naredne sezone!

Vila Skula 1

LJUBAZNOST, RASPOLOŽIVOST I UPUĆENOST PRIJE SVEGA

Iako ovo doista može zvučati poput klišeja, topao osmijeh i domaćinski pristup veoma su na cijeni. Gostima izuzetno znači istinska ljubaznost i visoko personalizirana usluga, pa su tako puni riječi hvale za svoje domaćine koji su ih, kako kažu, dočekali već na aerodromu ili u trajektnoj luci i dovezli do odredišta. Uz moderne gadgete i cestovnu signalizaciju gosti se nesumnjivo mogu snaći i sami, no ipak, nerijetko susrećemo grupe simpatičnih, zbunjenih turista koji lome jezik pokušavajući objasniti slučajnim prolaznicima koju ulicu traže. Neki od veoma kreativnih i dosjetljivih iznajmljivača čak su proširili svoju uslugu nudeći preporuke, pa čak i prijevoz do atraktivnih izletničkih lokacija i lokalnih znamenitosti, a njihovi se kontakti uz pripadajuće afirmativne kritike, poimence preporučuju na najeminentnijim svjetskim portalima! Mala napomena: ni odlično baratanje stranim jezicima neće proći nezamijećeno. Sjetite se gostiju koji više ne ljetuju kod vas razglednicom. Upitnici o zadovoljstvu sa smještajem koristiti će unapređenju kvalitete Vaše ponude.

TRI MAGIČNE RIJEČI: VJERODOSTOJNOST, ČISTOĆA I FUNKCIONALNOST

Ove su karakteristike osnovne značajke kvalitetnog smještaja – naime, pri dolasku u objekt, gost će najprije zamijetiti da li je isti autentično prikazan na internetskim stranicama ili pak tiskanom promo-materijalu. Iznimno je poželjno i slijediti visoke higijenske standarde, te osigurati posve funkcionalan namještaj i sanitarije. A iznajmljivači koji žele ostati svojim gostima u posebno lijepom sjećanju, pripazit će i na estetiku – bilo da se odluče za moderni, minimalistički stil, uvijek atraktivnu kombinaciju antiknog i novog, ili makar oplemenjivanje prostora svježim cvijećem, njihov će trud zaisgurno biti prepoznat. Mali hint – kvalitetno renovirane starinske kuće i vile posebno su na cijeni, te su gosti puni riječi hvale za pomno obnovljene objekte koji nose u sebi autentičan dašak minulih vremena. A za iznajmljivače koji raspolažu sa svega jednom smještajnom jedinicom, odlična je solucija priključiti se nekom od difuznih (raspršenih) hotela – trenutno vrlo aktualnim objektima koji okupljaju više različitih smještajnih jedinica kojima se upravlja s jedne točke.

vila kula

TRADICIJA I SMISAO ZA DETALJE

Imućan gost u potrazi za autentičnim doživljajem, više od samog luksuza na koji je ionako navikao u vlastitom mjestu stanovanja, cijeni tradicijske sadržaje. Rakija i suhe smokve ponuđene u znak dobrodošlice, simbolični pokloni za uspomenu poput primjerka tradicionalnog nakita ili čipke, te domaći obroci servirani u kuhinjama poput one naših baka, za goste imaju znatno veću vrijednost od pozlaćenih slavina i sličnih luksuznih detalja! Naime, valja imati na umu da oni dolaze u što kraćem roku upoznati mjesto koje posjećuju i dobiti slojevit i kvalitetan presjek svih posebnosti. A nama posebnosti, naročito onih sa tradicijskim predznakom, ne manjka – treba ih samo pažljivo i smišljeno organizirati u kvalitetnu cjelinu! Slijedeći ove upute, počnimo od onog što se itekako urezuje u pamćenje – od vrhunskog smještaja!

Picture 034

ONLINE BOOKING portali – Tko najbolje puni smještaj u Hrvatskoj?
Kvalitetan oglas na pravom mjestu može redovno donositi veliki broj upita. A ukoliko agencija / portal nudi dodatnu pomoć i informacije o tome koji ste na njihovoj listi pretraga i kako taj rang možete poboljšati. Naša preporuka su agencije i portali: Apartmanija.hr, Adriatic.hr, HrvatskaApartmani.hr, Smokvina.hr, Novasol.hr, To Islands Travel ,AdriaGate,Adriatic Home

Preporuke za strane posrednike u iznajmljivanju smještaja?

Booking.com, i TripAdvisor – zbog popularnosti, količine upita, prometa su na našem prvom mjestu, Airbnb – ovaj servis je hit kod nas već dvije godine i to s punim pravom.  HouseTrip, Hostelworld.comApartmentsapart.com… su također mjesta na kojima je pametno da ste prisutni