Aktivni odmor

Solin – destinacija s dozom adrenalina i pravog doživljaja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U OKRUŽJU TISUĆLJETNE KULTURNE BAŠTINE I LJEPOTA PRIRODE

Ako u toku svog boravka u Solinu želite provesti aktivan odmor, u Solinu ćete pronaći idealno mjesto za rekreaciju i sport od dugih šetnji do jogginga, planinarenja, ronjenja pa do adrenalinskih sportova poput paintball-a.

teleskop a

Ukoliko se odlučite za duge šetnje, za polazišnu točku svakako odaberite Gospin otok, dobitnika Plavog cvijeta HTZ 2011.godine za najljepši i najuređeniji park u primorskoj Hrvatskoj, gdje ćete uz obilje zelenila i patkice koje bezbrižno plivaju uređenim koritom Jadra, zasigurno pronaći spokoj i odmor od gradske vreve.

Solin

Ukoliko želite prošetati Solinom, a istovremeno uživati u kulturnim ljepotama Solina, preporučujemo krenuti šetnicom uz rijeku Jadro koja će Vas od Gospinog otoka odvesti do Gašpine mlinice, dobitnika Plavog cvijeta HTZ-a 2012.godine za najbolju turističku ponudu u primorskoj Hrvatskoj, te do Šuplje crkve krunidbene bazilike Kralja Zvonimira. Ako želite kročiti onim istim stazama kuda je kročio car Dioklecijan, krenite na dugu šetnju Salonom, okruženi bogatom kulturnom baštinom i uživajte u ljepoti prirode koja Vas okružuje.

Solin 1

Tražite li zahtjevnije rekreacijske staze ili planinarske puteve, krenite po obroncima i grebenima Kozjaka i Mosora, planina koje okružuju grad Solin i njegovu okolicu, ili se pridružite organiziranim izletima našeg planinarskog društva Sv.Jure, čiji Vam lincenirani turistički vodiči stoje na raspolaganju.

Vrdovo - Debelo brdo 3a

Osim planinarenja, Solin nudi još mnogo mogućnosti za aktivan odmor, poput provođenja Vašeg vremena igrajući najpopularniju adrenalinsku igru današnjice Paintball, na 3000 m2 prostora u Mravincima, mjestu na obroncima Mosora.

paintball a

Želite li možda ipak uživati u plivanju i ronjenju uz obale poluotoka Vranjica, naše „male Venecije“, u organizaciji Ronilačko ekološkog kluba Solin.

IMG_2440   a

IMG_2446  a

Ukoliko se u toku Vaše boravka želite opustiti uz tenis, u neposrednoj blizini centra grada, naići ćete na nekoliko vrsnih teniskih terena gdje su Vam na raspolaganju i sve prateće usluge koje će Vaš doživljaj učiniti potpunim.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osim paintball-a za one željne adrenalina, preporučamo uživanje u vožnji quadovima do sela Blaca, udaljenog samo 10-ak minuta vožnje od centra Solina, do crkvice Sv.Jure na vrhu planine Kozjak, s koje se pruža prekrasan pogled na grad Solin i gradove u okružju kao i cijeli splitski arhipelag, a gdje je našim posjetiteljima na raspolaganju i panoramski teleskop te kameni stolovi i klupe kao savršeno mjesto za odmor i okrepu nakon uzbudljive vožnje.

quad a

www.solin-info.com

facebook 1