Aktualno

Raj za vinoljupce i ljubitelje starinskih slastica

LIPANJ U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI

martin 1a
Foto: Martin Turk

Prvu polovinu mjeseca lipnja u Krapinsko-zagorskoj županiji obilježit će čak tri nezaboravne manifestacije!

SAJAM I IZLOŽBA ZAGORSKIH VINA
6. do 8. lipnja

Ubrajate li se u vrsne enologe ili pak probirljive vinoljupce, od 6. do 8. lipnja uputite se ka bedekovčanskim jezerima – naime, u Bedekovčini se već 47 godina održavaju Sajam i izložba zagorskih vina, koji nude svojevrstan presjek svih dostignuća na ovom polju u protekloj godini.

Food_Drinks_Grape_wine_glass_026811_
Foto: Zara

Zagorska vina zbog svoje kakvoće i gastronomskih potencijala odista zaslužuju posebnu pozornost. Tamošnje se vinogradarstvo, unatoč turbulentnim promjenama kroz prošlost, održalo ponajviše zahvaljujući marljivosti Zagoraca, koji bilo da je riječ o podizanju kvalitete „novih super sorti“, ili pak revitalizaciji onih autohtonih kojima je posvećen i znanstveno-stručni projekat, značajan trud u proizvodnju vrhunskih vina ulažu i dan danas. Njihovo je zalaganje prepoznato i u svijetu, pa su se zagorska vina ovjenčala brojnim priznanjima na prestižnim svjetskim i europskim natjecanjima, ili su, poput onih ledene berbe, uvrštena u sam vrh ponude slatkih vina. Sajam je izvrsna prilika da ih degustirate u živopisnom, idiličnom okruženju, a iskusni će gurmani itekako znati uživati u okusu, reskosti i bistrini Chardonnaya, Pinota bijelog i sivog, Traminaca, Rizlinga rajnskih i Graševine!

kolaci 1a

STUBIČKI OBLIZNEKI – gastro manifestacija
14. lipnja

No, uzbudljivi lipanj u Krapinsko-zagorskoj županiji razveselit će i sladokusce! 14. lipnja u 11 sati, u organizaciji TZ grada Donja Stubica i udruge Stubička baština, održat će se Stubički oblizneki!
Već sam naziv oblizneki nagovještaj je delicija za prste polizati – posjetite i Vi pitoreskni Majsecov mlin i uživajte u tankim gibanicama, domaćim suhim kolačima i drugim slasticama Gupčeva kraja, kojima su umješne zagorske domaćice dodale i svoj osobit dodir, poput, primjerice, klasične orehnjače obogaćene divljim trešnjama!

kolaci 52

 5. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova – Zlatna lipa Tuhlja

Pripremila je županija pravu poslasticu i za ljubitelje zborske glazbe, a to je 5. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova, koje se pod nazivom Zlatna lipa Tuhlja održava se u kongresnom centru hotela Well i okuplja dvadesetak domaćih i stranih zborova sa preko 500 natjecatelja. Stručni međunarodni žiri koji čine tri svjetski poznata maestra, odlučit će kome će pripasti veliki Grand prix Zlatna lipa Tuhlja.

019

Želite li i Vi biti dio ovih festivala za nepca i za ljubitelje dobre glazbe, više informacija potražite na linkovima www.tzkzz.hr, www.kzz.hr te na www.tztuhelj.hr/hr/manifestacije/

hrvatska logo

Zagorje_Logo_mali

Foto: Tzkzz