Aktualno

Diljem Hrvatske slavi se Praznik rada!

03aa

ODLIČAN POVOD ZA DRUŽENJE I ODMOR

Kada su davne 1896. godine u Chicagu, radnici umorni od iskorištavanja i neljudskih radnih uvjeta, organizirali veliki prosvjed u kojem će neki od njih izgubiti i živote, nisu ni slutili da su utrli put međunarodnom prazniku koji se dan danas, pod zvučnim imenom prvi maj, obilježava širom svijeta. Ovaj praznik kojim se simbolično slavi human odnos prema radniku i međusobnu solidarnost, na raznovrsne načine obilježava se i diljem naše države.

Produženi prvosvibanjski vikend idealna je prilika za odmor i druženje, što su prepoznali i naši hotelijeri, pa mnogi od njih nude specijalne tematske paket aranžamane. Tako se prvog svibnja možete opustiti uz wellness sadržaje po akcijskim cijenama, ili pak uživati u obilatom gurmanskom ručku. Cijene noćenja simbolično su spuštene, pa je odabir hotelskog smještaja uz boravak u prirodi, idealna kombinacija, a gotovo svaki hotel uzduž Jadranske obale, i u kontinentalnom dijelu zemlje, pripremio je posebnu prvosvibanjsku ponudu.

Veselo će biti i na gradskim feštama, od splitskog Marjana do zagrebačkog Maksimira, na kojima se u sklopu kulturno-zabavnog programa simbolično dijeli pravo radničko jelo – grah, koje je zbog svoje visoke energetske vrijednosti davalo radnicima snagu za dugotrajne i naporne poslove. Pošto je proslava prvog maja usko vezana sa boravkom u prirodi i sportom, mnogi od naših gradova ograniziraju sportska i zabavna natjecanja – od onih tradicionalnih koja privlače i staro i mlado i izazivaju salve smijeha, poput hoda na lojavoj gredi, utrke konobara, povlačenja konopca, ili pak međunarodne utrke magaraca u Baškoj Vodi, pa do pravih ekstremnih sportova, poput off road utrke terenskih vozila u Motovunu!

Kako se čini, smijeha i zabave, a ni ukusnih porcija roštilja i graha, neće nedostajati, a na Vama je tek da odaberete sadržaj baš po Vašem guštu!