Aktivni odmor

Posjetite ruralni biser Dalmatinske zagore

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VRGORAC –  nezaobilazan spoj naslijeđa i današnjeg tempa života

Otvaranjem dionice autoceste Zagreb-Dubrovnik u Ravči, Vrgorac je postao silno bliže Zagrebu (četri sata  vožnje automobilom ), a gotovo bi ga se moglo nazvati i širom okolicom Splita (40 minuta vožnje  automobilom od aerodroma). Sve donedavno ovaj je mali gradić slovio za izolirano i gotovo nepoznato mjesto.

13

Grad je doista ljupko položen u podnožje jugoistočnog dijela Matokita (1063 m), a naziv je kažu dobio po svom uzvišenom položaju ‘’Vrhgorac’’. Paralelno s gradićem teče i nova dionica autoceste. U njedrima Biokova, planine koja spaja more i otoke, obalu Makarske Rivijere i zaobalje smješteni su bezbrojni zaselci, biseri pučke arhitekture dok njegovi obronci zadiru u krška polja Bunine, Rastoka i Jezera nad kojim dominira Vrgorac.

pješački put

Vrgorac i ruralni prostor grada Vrgorca mlada je turistička destinacija koja privlači svojim autohtonim šarmom i osvaja goste u potrazi za kulturnim temama, aktivnim boravkom i doživljajima. Upoznavanje ljudi, običaja i turistički još neotkrivenih destinacija mnogima je razlog putovanja. Atrakcija turističke ponude Grada Vrgorca temelji se na prožimanju kulturne baštine i manifestacija koje njeguju tradiciju, običaje i proizvodnju oslikavajući identitet i stil života ljudi ovog kraja.

JagodeBerbaLjudiVrgorac4675oCoA4

U nezaobilaznom spoju naslijeđa i današnjeg tempa života, od ožujka do listopada, isprepleću se rad i proizvodnja, sakralne svetkovine, tradicionalni sajmovi sa suvremenim manifestacijama koje atraktivno oblikuju doživljaje njeguju kulturni identitet i kreativnost.

folklor

Aktivni boravak i rekreacija u prirodnom okružju kao i Vrgoračke gastronomske delicije na početku su i kraju svake izletničke priče. U okrilju kulturnog turizma objedinjena je cjelovita turistička ponuda i zanimljivosti Grada Vrgorca od izleta do boravka s programima za ciljane skupine.

zeleni dani

Kalendar važnijih događanja:

Ožujak – Travanj – Zeleni dani zeleni dani vrgorac

Zeleni dani vrgoračkog kraja
priča je o samoniklom bilju što je ubrano na području i okolici Tinova grada. Riječ je o našim divljim salatama – mišancama: od žutinice, mlade kapulice i ljutike do šparoga iz vlastitih, privatnih okućnica i bližeg okruženja.

168

Travanj – Svibanj – Dani Jagoda
Posjetite Vrgorac i uvjerite se zašto je vrgoračka jagoda najcjenjenija u Hrvatskoj

Srpanj –posjetite grad poezije „S Tinom u Vrgorcu” Kulturno događanje „S Tinom u Vrgorcu“ organizira se u srpnju i kolovozu

Glavni kuhar Biklijade Veljko Barbijeri

Rujan – Listopad
Prve subote u listopadu održavaju se tradicionalni Dani Bikle U okviru ove kulturno – zabavne manifestacije organizira se večernji sajam autohtonih proizvoda, gastro prezentacija i smotra folklora.

bikla

Vrgorac Tourist Board
[email protected]
www.tzvrgorac.hr
www.vrgorac.hr

Fotografije: Arhiva tz grada Vrgorca

SPONZORIRANI ČLANAK