Aktivni odmor

Bibinje – posjetite mjesto autentičnog dalmatinskog šušura

MJESTO S BEZBROJ LICABibinje 9

Bibinje, jedna u nizu sjajnih perli Zadarske rivijere, mjesto je sa bezbroj lica koja su nam sva privlačna. Oaza je to sa čak sedam predivnih šljunčanih plaža, koje se navečer kao čarolijom pretvaraju u romantične šetnice čija ljepota oduzima dah. Izvrsna je to destinacija za obiteljski odmor, ali i za ljubitelje kulture i nautičare – naime, odlično opremljena i prometno povezana Marina Dalmacija čini ga značajnim punktom nautičkog turizma, a bijeli grad Zadar prepun vrijednih znamenitosti ovdje je kao na dlanu.

Bibinje 1

No, uza sve svoje adute, Bibinje je ujedno i idealan izbor za sve one koji žele pobliže upoznati običaje i autentičan ambijent malog mediteranskog mjesta. A Bibinjci znaju da je jedan od najboljih načina da se njeguje tradicija, upravo kroz brojne manifestacije!

Bibinje 6

Volite li klapsku pjesmu, morske delicije, vesele pučke fešte, ili pak sve to zajedno, ovo je simpatično mediteransko mjesto kao stvoreno za Vas.

Bibinje 5

Nema ništa ljepše od klapske pisme koja se isprepliće sa atmosferom ljetne večeri, a u to ćete se najbolje uvjeriti posjetite li smotru klapa Raspivano Bibinje. Kako je riječ o najpoznatijem i najstarijem događaju u Zadarskoj županiji, ova manifestacija privlači te s ljubavlju ugošćava klapske skupine diljem zemlje. Dok se na drugim manifestacijama natječe, na Raspivanom Bibinju pjeva se iz gušta i od srca, a ovaj je festival upravo odraz tople duše Bibinja. Nemojte ga propustiti!

Bibinje 7

GASTRONOMIJA BIBINJA

Natjecateljski karakter ne nedostaje Bibinjskom kogu, manifestaciji koja je za prste polizat, jer ovdje odmjere snage najuspješniji virtuozi – s kuhačom! Ima li bolje i veselije prigode da kušate čuveni Črni menestron – crnu valjanu manestru na sipi, moćnog izgleda, ali i okusa!

Bibinje 1

A želite li sudjelovati u pravoj pravcatoj mediteranskoj fešti, u koju se slijevaju šarene rijeke turista i domaćeg življa, gdje sve pršti od veselja, ali i zvukova veličanstvenog vatrometa, posjetite Bibinje sredinom kolovoza, kada se održava fešta Sv. Roka u kojoj jednako uživa i staro i mlado.

Bibinje 10

Turistička zajednica općine Bibinje

[email protected]
www.tzo-bibinje.hr

SPONZORIRANI ČLANAK