Aktualno

Božićni bor grada Zagreba – dar gradu Budimpešti

Zagreb, 2.12.2013.
Ususret nadolazećim božićnim i novogodišnjim blagdanima te kao potvrdu prijateljstva dvaju gradova, Grad Zagreb – Ured gradonačelnika i Turistička zajednica grada Zagreba, darovali su gradu Budimpešti veliki božićni bor koji se nalazi uz Károly trg.

Bor visok 14 metara, okićen je simbolikom licitarskog srca u čak 300 božićnih kuglica te isto toliko stakalca te drvenih tradicijskih dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja. Licitarsko srce kao prepoznatljivi hrvatski proizvod i suvenir grada Zagreba iskaz je dobrodošlice i ljubavi.

Simboličnim paljenjem lampica i prigodnim programom Folklornog ansambla „Turopolje“, u nedjelju 1. prosinca u 16:00 sati, gradonačelnik Zagreba, g. Milan Bandić, svečano je predao bor gradonačelniku Budimpešte, g. Istvánu Tarlósu, koji su ovim putem svim građankama i građanima Zagreba i Budimpešte poželjeli sretne i blagoslovljene predstojeće blagdane. Turistička zajednica grada Zagreba, podijelila je svim prisutnima licitarska srca, domaće kolače te promotivne materijale uz pozivnicu da posjete Zagreb u vrijeme Adventa.

Izvor: Tz grada Zagreba

Foto: Hrvoje Pilić[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/12/adventbanjelacicsquareh-mala.jpg[/image]
[/nivo]