Hot Spots destinacije

Sve boje i okusi Dalmacije

This post is also available in: English

MARINA

Šarmantno turističko naselje Marina – središte istoimene općine, smjestilo se na svega 12 kilometara udaljenosti od grada Trogira. Rivijeru Marina čine još tri mala piktoreskna mjesta – Vinišće, Poljica i Sevid, a odete li koji kilometar dalje, osjetit ćete autohtonu atmosferu marinske Zagore, izuzetno očuvanog prostora bogatog mnogim arheološkim nalazištima. Ljubitelji kulturnih znamenitosti cijenit će i čari atraktivnog heritage hotela Marinska kula, nekadašnjeg ljetnikovca trogirskih biskupa, iz 15. stoljeća, smještenog na samoj obali.
Pravi gurmani u ovom kraju zasigurno će pronaći mjesto baš po svojoj mjeri. Iznenadite svoje nepce odličnom domaćom janjetinom s ražnja i vrhunskim ribljim specijalitetima te starim jelima u novoj izvedbi vrhunskih internacionalnih chefova u intimnoj atmosferi dalmatinskih konoba.
[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/Marina.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/marina-u-sumrak.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/Marina-drid.jpg[/image]
[/nivo]

Ovaj kraj poznat je po  proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja i vrhunskih suhih smokava pa nemojte propustiti priliku da kući ponesete nešto više od samog sjećanja na ljeto, a boca maslinovog ulja ili paketić suhih smokava najbolji su suveniri ovog kraja. Zaljubljenici u aktivni odmor vrijeme mogu provesti na jednoj od brojnih staza namijenjenih biciklistima, trkačima i šetačima željnim boravka u prirodi, a morskim vukovima će se zasigurno svidjeti opuštena i prijateljska atmosfera marine Agana gdje će pronaći sve nautičke sadržaje. Među brojnim  događanjima u sklopu Marinskog ljeta, kao posebnu atrakciju željeli bismo istaknuti „Brod-knjižaru“. Ova manifestacija na atraktivan način u inovativnom ambijentu podupire kulturu  pisanja i čitanja te je do sada ugostila brojna domaća i strana književna imena.

Između ostaloga posjetite:
Marinska regata– 08.06.
Festival ojkavice u blizinoj– 13.07.
Marinske ribarske veceri 20.07 i 03.08.
Festa Sv. Jakova – 25.07.
Brod knjizara- brod kulture-Marina – 04.08.
Lovacka vecer – 05.08. Vinišće

Turistička zajednica Općine Marina
Trg Stjepana Radića 1
21222 Marina
Tel: 021/ 889-015
[email protected]
www.tz-marina.hr
Foto: Arhiv TZO Marina

This post is also available in: English