Aktivni odmor

Idealna destinacija za obiteljski odmor

This post is also available in: English

OTOK VIR
Želite li upoznati čari jedne od ponajboljih destinacija za obiteljski odmor, toplo vam preporučamo da posjetite otok Vir. Njegova izvrsna prometna povezanost morskim, zračnim i cestovnim putem olakšat će vaš dolazak, a zahvaljujući redovitim autobusnim linijama bijeli grad Zadar ovdje je na dohvat ruke!

[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/Vir.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/2011-08-13-22.07.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/2011-07-04-13.58.jpg[/image]
[/nivo]

Odavno je Vir prepoznat kao optimalna destinacija za obitelji s djecom. Tome su razlog prekrasne uvale koje krase pješčane i šljunkovite plaže, među kojima Duboka Draga, Velika Slatina, Sapavac, Kozjak, Miljkovica i Jadro. Plaže su obogaćene cjelodnevnom animacijom koja uključuje razne zabavne i rekreacijske sadržaje, poput vodenog aerobika, igara natjecateljskog karaktera i karaoke programa. Izvrsno organiziran program animacije dokaz je stremljenja otoka ka kontinuiranom optimiziranju turističke ponude, a u tom duhu nužno je spomenuti da je Vir protekle godine napravio i iskorak ka elitnom turizmu, u vidu svjetionika – spomenika nulte kategorije iz 1881. godine, koji je transformiran u luksuznu vilu. Medijska popraćenost njegova otvaranja dokazuje da je ovakav tip objekta pravo osvježenje, kako virske, tako i nacionalne turističke ponude.

Osim što je prava oaza za ljubitelje obiteljskog, a odnedavno i ekskluzivnog turizma, pogodan je ovaj otok i za goste željne aktivnog odmora. Posjetitelji tako imaju mogućnost bavljenja ribolovom, skijanjem na vodi, surfanjem i tenisom, a neposredna blizina Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Velebit, nudi užitak u prirodnim ljepotama, planinarenju i raftingu na rijeci. Sredinom devetog mjeseca na otoku se održava i Biciklijada, pa se možete okušati i u pravom sportskom natjecanju!

Kako gostima ne bi manjkalo ni zabave, otok je ovog ljeta pripremio bogat program manifestacija. 29. lipnja i 7. kolovoza, bit će jedan od domaćina „Jadranskih igara“, te će „ugostiti“ dvije različite razine tog zabavnog natjecanja. 2. kolovoza u Viru će boraviti i brod-knjižara, opremljen s nekoliko tisuća naslova te obogaćen sudjelovanjem poznatih pisaca i književnika, a ljubitelji kulturnih događanja imat će priliku uživati i u kazališnoj predstavi „Kamenolomac“, koja će se održati 29.srpnja u dvorištu župne crkve. Zaljubljenicima u glazbu preporučamo koncert klasične glazbe (6. srpnja) i županijski susret klapa (4. kolovoza), dok će najmlađe goste zabaviti predstava „Heidi“ na Ljetnoj pozornici (15.07.). No, bez obzira na dob, svi će virski gosti uživati u mjesnim feštama! „Virska noć“ (13.08.) i „Virska fešta“ (29.08.) popraćene su prekrasnim vatrometom i nastupima poznatih domaćih izvođača, stoga dođite i priključite se fijerama u autentičnom mediteranskom ambijentu!

Turistički ured – Vir
Put mula 9 (Jadro)
23 234 VIR
Tel: +023/362-196
www.otok-vir.info
[email protected]

Vir turizam d.o.o.
Put mula 7, 23234 Vir
Tel: 023/362-713
[email protected]
www.virturizam.hr

This post is also available in: English