Hot Spots destinacije

Grad bogatih turističkih sadržaja

This post is also available in: English


BIOGRAD NA MORU

Biograd na Moru, poznato nautičko središte i grad bogatih turističkih sadržaja, kao stvoren je za obiteljski i aktivni odmor. Izvrsno opremljene plaže Soline, Dražica i Bošana, razlog su što ovo mjesto obožavaju obitelji s djecom.

Biograd na Moru, poznato nautičko središte i grad bogatih turističkih sadržaja, kao stvoren je za obiteljski i aktivni odmor. Izvrsno opremljene plaže Soline, Dražica i Bošana, razlog su što ovo mjesto obožavaju obitelji s djecom. Pješčane i šljunčane, s blagim ili postepenim ulazom u more, obogaćene su raznim zabavnim sadržajima poput trampolina, aquagana, dječjih igrališta i pedalini, te nizom rekreativnih sadržaja u neposrednoj blizini, poput škole ronjenja, jedrenja i plivanja.

Grad je poznat i po sjajnim mogućnostima za prakticiranje vodenih sportova. Zahvaljujući povoljnim klimatskim uvjetima i geografskom položaju, Biograd je omiljena destinacija za ljubitelje surfanja, jedrenja i ronjenja. Za sve informacije, najam opreme ili organizirane sportske izlete možete se obratiti nekom od ronilačkih centara (Albamaris, Bougainville, Dolphin Rivers), a također gostima su na raspolaganju brojni sportski tereni za tenis, odbojku na pijesku, košarku, rukomet i boćanje. No bez obzira na preferencije, svim posjetiteljima najtoplije preporučamo izlet na neki od nacionalnih parkova koji su ovdje nadohvat ruke (NP Kornati i park prirode Telašćica, NP Krka i Šibenik, Plitvička jezera…).

Da ne biste pomislili kako je ovo isključivo mirno mjesto za odmor, grad s pobrinuo i za zabavu, a domaćin je i brojnih događanja. Ovdje svakako treba spomenuti BIOGRAD BOAT SHOW (24.10. – 27.10.2013.), najveći jesenski nautički sajam u regiji. Prošle je godine sajam zakoračio u digitalnu eru pa ga se može pratiti i u 3D tehnologiji, a zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi organizatora interes za sudjelovanje ne jenjava. Osim što na sajmu možete sklopiti dobar i unosan poslovni ugovor, on je ujedno i mjesto zabave i provoda, izložbe suvenira i izvornih proizvoda.

Zanimljivost: U rujnu prošle godine grad je ugostio i u svijetu jedinstvenu manifestaciju – 59. međunarodno natjecanje u oranju!

Za razonodu svih uzrasta, idealne su manifestacije: Biogradska noć (4.08.2013.), dalmatinska
fjera začinjena glazbom do zore koju izvode kulturno-umjetnička društva, klape i bendovi, koja će vam približiti neodoljive čari dalmatinske kuhinje, laserski light show popraćen glazbom i defile osvijetljenih brodova! Morska alga (08. 08) je zabavno-edukativni program, svojevrstan „morski“ pandan Sinjske alke, specifičan po tome što se natjecatelji biraju spontano i na licu mjesta, ohrabreni animiranjem od strane simpatičnih voditelja koji pozivaju turiste na tri različita jezika.
POSJETITE I 6. Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji „AGRO ARCA“ (30.08.-01.09.2013), koji će vas upoznati s najnovijim
dostignućima u poljoprivredi te proizvodnji ekološke i tradicionalne hrane. Veliko finale „Jadranskih igara“ (01.09.2013.) na bazenu “Ilirija” uz direktan prijenos na HTV programu
Manifestaciju “Najduža štrudla” (10.09.2013.) koja nastoji promovirati autohtone proizvode zadarskog kraja. Štrudla će se raditi od višnje maraske, tradicionalnog proizvoda ovog kraja, koja se smatra najukusnijom višnjom na svijetu. Posjetiteljima će se nuditi i ostali proizvodi od višnje maraske kao što su maraskino, cherry, brandy, višnjevača, sok od višnje i mnogi drugi. Dužina štrudle će biti 1 200 metara, te će se manifestacija prijaviti za Guinessovu knjigu rekorda.

Turistička zajednica grada Biograda
Trg hrvatskih velikana 2
23210 Biograd na Moru
Tel: 023/385-382
www.tzg-biograd.hr
Foto: Arhiv TZ grada Biograda

This post is also available in: English