Aktivni odmor

Base jumping

This post is also available in: English

IMOTSKO CRVENO JEZERO[nivo effect=”fade” directionNav=”button” controlNav=”true” width=”600px” height=”360px”]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/base_jumping_red_lake01-_S.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/base_jumping_red_lake1s.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/base_jumping_red_lake1s.jpg[/image]
[image]http://hotspots.net.hr/wp-content/uploads/2013/11/base5_s.jpg[/image]
[/nivo]

Imotsko Crveno jezero ponovo je bilo  poprište nekog  pustolovnog spektakla. Devet base jumpera u dva dana unatoč kiši i povremenom vjetru skočila su sa strmih litica Crvenog jezera u vodu pri tome padajući i leteći nekih 300 metara pred više od pet stotina Imoćana načičkanih oko litica ovog spomenika prirode. Hrvat Vanja Šiljak, Talijan Maurizio de Palma, tri Austrijanca Edmond Guschall, Hirschi Thomas i Jurgen Schridi, dvojica Mađara  Csaba Szorcnxi i Gergo Kovacs, te Nijemac Tobias Preidel među lokacije na koje su skočili upisali su i ovu, po mnogočemu jedinstvenu.

„Eto završili smo i drugo poluvrijeme nevjerojatnih skokova u Imotsko Crveno jezero. Prvi put i povijesni put 2007. godine, i evo sada, doživio sam i ja po drugi put, a ovi moji prijatelji po prvi put nešto nevjerojatno. Rekoše mi, a i sam znam da su skakali s mnogih litica diljem svijeta, bilo je toliko izazova no svi se slažu u jednom – da je skok s litica Crvenog jezera nešto nevjerojatno, neponovljivo. Doći će opet,a kažu mi, da će se pohvaliti onim što su ovdje u Imotskom učinili. Skočili su u  provaliju, koja koliko god zastrašujuća, toliko je i predivna. Uživali smo“, riječi su Vanje Šiljka base jumpera iz Zagreba  koji je i okupio ekipu neustrašivih junaka.

Logistiku skakačima pružili su Turistička zajednica grada Imotskog, članovi HGSS te HPD Imotski.

Cijeli adrenalinski spektakl na liticama Crvenog jezera, snimao se  s nekoliko kamera. Na jednoj od njih bio je i Stipe Božić. Zajedno s ostalim snimcima, te sa snimcima iz kamera koje su na svojim kacigama nosili i base jumperi, Stipe će izrežirati dokumentarac koji će vjerujemo privući iznimnu pozornost šireg gledateljstva.

Dalmatia outdoors

This post is also available in: English