Aktivni odmor

Marina – dobrodošli u mirnu luku!

Marina panorama

Ljepota jednostavnog življenja

Umorni ste od svakodnevnih obaveza, stresnih situacija, pritiska na poslu? Dosta vam je svakidašnjeg žrvnja i gradskog asfalta? Želite li sebi priuštiti odmor u netaknutoj prirodi i izvornom mediteranskom ambijentu? U tom slučaju općina Marina je idealan izbor.

uvala ljubljeva

Idealna pozicija za ljetni odmor 

Općina Marina je smještena između Splita i Šibenika te samo 12 kilometara udaljena od Trogira, pa pruža turistima mogućnost da u kratkom vremenu uživaju u ambijentima UNESCO-ovih gradova.

sevid11

Naselje Marina, smješteno u istoimenom zaljevu, je središte Općine Marina koja u svom sastavu broji još 14 naselja.

Marina umjetnička

Rivijeru Marina čine još tri mala pitoreskna dalmatinska mjesta: Vinišće, Poljica i Sevid, koja će Vas osvojiti na prvi pogled. Kristalno čisto more, šljunčane plaže i brojne skrivene uvale samo su dio onoga što ovaj kraj nudi. Plivanje u kristalno čistom moru sigurno će Vam pružiti osvježenje tokom cijelog ljeta, no zaljubljenici u aktivni odmor vrijeme mogu provesti na jednoj od brojnih biciklističkih staza.

Marina noc

Bez obzira da li ste rekreativac ili profesionalac, vožnja prirodnim stazama kroz šume, uz more, pružit će Vam neopisivo zadovoljstvo. Savršeni način da u potpunosti upoznate ovaj pitoreskni kraj, kupite domaće vino i djevičansko maslinovo ulje u nekom od brojnih seoskih domaćinstava ili se jednostavno odmorite u hladu ispod nekog bora na skrivenoj plaži.

U planiranju aktivnog odmora gostima željnim morskog avanturizma sigurno će dobro doći blizina lučice Agana Marina gdje će naći sve potrebne nautičke sadržaje. Kako gostima ne bi nedostajalo zabave turistička zajednica u suradnji s brojnim lokalnim udrugama svake godine priprema razna kulturno – sportska događanja koja nadopunjuju ponudu Općine.

Marina suton

Između ostalog, Marinu svake godine posjeti Brod knjižara – Brod kulture, a tu su i ostala događanja u sklopu „Marinskog kulturnog lita“ gdje se vodimo sloganom „za svakog ponešto“.

kud mladost 1a

A evo što smo vam pripremili za ljetnu sezonu 2014

Na stazi „Marina“ koja se nalazi na dijelu ceste od Rastovca do Blizne Donje, najavljujemo regatu „Marina Open“ koja se održava svake godine u lipnju od Podstrane do Marine i druga sportska događanja.

Marina

Naselje Marina jedno je od najljepših mjesta na Hrvatskoj obali.

Najavljujemo također 21.06.2014 otvaranje Marinskog kulturnog lita uz večer folklora i tradicionalan nastup KUD -a “Mladost” iz Odre.  Potom 4.  festival ojkavice i narodnog kola, Blizna Donja, 08.06.2014, Ribarske večeri u Marini (18.07.2014, 01.08.2013. i 08.08.2014.)

festival ojkavice1a

Utrka tovara – ne propustite

05.08.2014 zabilježite svakako u kalendar, jer se tog datuma održava tradicionalna utrka tovara u mjestu Vrsine. Želite li osjetiti duh starina i usput se dobro zabaviti, nemojte propustiti ovaj iznimno veseli događaj.

Marina tovar 1

19.7. 2014. Mjesni odbor Poljica organizira Ribarsku večer u Poljicima, također posjetite Lovačku feštu u Vinišću 02.08. koju organizira Lovačka udruga Zec.
Dašak kulture uz morsku ariju pronađite na koncertu mandolinista pod nazivom “Noć  u Dalmaciji” 09.08. te ste svi dobrodošli na  tradicionalnu feštu povodom dana Općine – Sv. Jakov.

marina klapa

Za svakoga ponešto, sa svakog događanja ćete se vratiti oplemenjeni novim lijepim iskustvima i pod dojmom ljepote naših malih mjesta velike duše, impresionirani  ljepotama ovog krajolika koji ima toliko toga dati.

Marina tvrđava

Dobro nam došli!

Turistička zajednica Općine Marina
www.tz-marina.hr

Foto: Tz  Marina

Posjetite facebook stranicu Tz Marina
facebook 1